Jongeren ontdekken carrièrekansen tijdens  de WereldhavendagenJongeren ontdekken carrièrekansen tijdens  de Wereldhavendagen
Back Back Nieuws

Jongeren ontdekken carrièrekansen tijdens de Wereldhavendagen

28 augustus 2023

Vrijdag 1 september start het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De eerste dag van de Wereldhavendagen staat steevast in het teken van jongeren en de carrièremogelijkheden in de haven. Voor studenten, young professionals en zij-instromers is er het MATCH Career Event in het Nieuwe Luxor Theater dat wordt opgeluisterd door radio van Hogeschool Inholland Rotterdam en artiesten van de Rotterdam Street Culture week. Maar ook gedurende de rest van het weekend is er meer dan genoeg te doen.

‘Er is zo’n grote diversiteit aan bedrijven in de haven van Rotterdam’, aldus Sabine Bruijnincx, directeur van Stichting Wereldhavendagen. ‘En bij al die bedrijven zijn er zoveel verschillende loopbanen mogelijk. Van technisch tot administratief, van werken met je handen of juist vanachter de computer en van varend tot aan de wal. Met het uitgebreide programma op vrijdag willen we laten zien welke kansen er liggen voor jongeren en zij-instromers die geïnteresseerd zijn in een carrière in de haven. Daarbij ligt de focus ook op de toekomst. Er zal immers veel mens- en denkkracht benodigd zijn voor de energietransitie en de digitalisering in de Rotterdamse haven.’

Ontmoet een potentiële werkgever

Voor het MATCH Career Event wordt het Nieuwe Luxor theater omgebouwd tot de plek om potentiële werkgevers uit de Rotterdamse haven te ontmoeten. Op 1 september stellen tientallen bedrijven zich voor. In de Rijnfoyer gaan werkgevers in gesprek met geïnteresseerden en kunnen ze uitleggen wat de mogelijkheden binnen het bedrijf zijn. In de grote theaterzaal presenteren een aantal bedrijven zich met workshops en seminars. De Douane heeft de backstage van het theater  als  escape room ingericht om alvast het analytische brein te trainen dat benodigd is om de vaak complexe zaken waar douaniers mee te maken krijgen te doorgronden.

Entertainment

In samenwerking met onderwijspartner Hogeschool Inholland Rotterdam, wordt er radio gemaakt tijdens MATCH. Een samenstelling van meer ervaren en eerstejaarsstudenten zullen reportages maken en interviews afnemen met verschillende bedrijven, werkzoekenden en studenten. Op vrijdag doen zij dat vanuit het Nieuwe Luxor theater maar ook de rest van het weekend zijn zij aanwezig op het evenement en zijn zij te horen via een livestream op de website van de Wereldhavendagen. In de Rijnfoyer van het Nieuwe Luxor Theater verzorgt de organisatie van de Rotterdamse Street Culture Week de muzikale omlijsting van MATCH.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!