Jongeren, jongvolwassen en BN'ers maken impact in AhoyJongeren, jongvolwassen en BN'ers maken impact in Ahoy
Back Back Nieuws

Jongeren, jongvolwassen en BN'ers maken impact in Ahoy

29 mei 2024

Op dinsdag 4 juni organiseert Young Impact twee inspirerende shows in Rotterdam Ahoy: Young Impact Day en Impact Night. Wereldster Rita Ora, die speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland komt, treedt samen met andere artiesten op, en ze delen persoonlijke verhalen. 4 Juni vormt de start van een jaar vol impact , verbinding en positieve verandering.

Young Impact Day

De Young Impact Day is een show in Ahoy waarmee met 15.000 jongeren de gemaakte impact van afgelopen jaar wordt gevierd. Alleen dit jaar kwamen er al meer dan 100.000 jongeren in actie via Young Impact mede dankzij het MDT. Juist nu enorm belangrijk aangezien recent onderzoek uitwijst dat jongeren veel mentale klachten ervaren en zingeving één van de mogelijke oplossingen kan zijn. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onderstreept dit.

Impact Night

Uit recent onderzoek blijkt dat zeventig procent van de jongeren en jongvolwassenen graag voor verandering zorgt in verschillende sociale uitdagingen zoals gelijke kansen, (mentale) gezondheid en klimaat. Dit blijkt ook uit de massale opkomst op klimaatdemonstraties en de recente protesten op universiteiten en hogescholen. Met de Impact Night biedt Young Impact handvatten om op een positieve manier het verschil te maken met sprekers zoals Maartje Bregman, Amjad Almatni en een Impact Zone. Hier organiseren diverse partners zoals WWF, Unicef, Quardin, MindUS, Bendl, de Naaierij en Join Us een activatie om direct een golf van impact te starten. De diverse artiesten zullen niet alleen voor muzikaal entertainment zorgen, maar ook de bezoekers inspireren met persoonlijke verhalen over hun eigen problemen en obstakels.

Inclusiviteit en mentale gezondheid

De Young Impact Day en Impact Night worden georganiseerd in de week van de mentale gezondheid en zijn voor álle jongeren. Hierom is er een gebarentolk bij beide shows aanwezig en worden dankzij partners kaarten al vanaf twintig euro aangeboden. Partner Nationale-Nederlanden erkent de cruciale rol van mentale veerkracht bij het vormgeven van een gezonde toekomst en is hierom blij om betrokken te zijn bij Young Impact Day om jonge bezoekers direct te activeren in actie te komen voor een gezondere mentale toekomst.

Rita Ora

Voor de Britse zangeres Rita Ora betekenen de Young Impact Day en Impact Night een gepaste internationale start van haar eerste concertreeks in 2024. Ora, ambassadeur voor UNICEF, vluchtte als kind met haar ouders uit Joegoslavië. In Rotterdam grijpt ze de kans aan haar eigen verhaal te vertellen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!