Back Back Nieuws

J.J. Blom directeur Amstelborgh/Borchland geeft het stokje door

27 december 2010
J.J. Blom, beter bekend als Co Blom, legt op 1 januari zijn functie als algemeen directeur van Amstelborgh/Borchland B.V. neer. Hiertoe heeft hij besloten om op een waardige leeftijd van 71 jaar te gaan genieten van zijn pensioen. Roy Blom keert terug en gaat de functie van zijn vader overnemen.

 

Ruim 30 jaar geleden, op 7 juni 1980, zijn de deuren geopend van een innovatief en groot sportcomplex in Amsterdam/Duivendrecht, genaamd Borchland. In die tijd een unicum voor een gebied dat vol in aanbouw is en tracht een positief imago op te bouwen. Hedendaags bepalende architectuur zoals de Amsterdam ArenA en de ArenA Boulevard waren er nog niet.

 

Oog voor behoeften

Een droom van Co Blom is werkelijkheid geworden. Enthousiasme, doorzettingsvermogen en oog voor de behoeften van de klant liggen ten grondslag aan dit immense project. De opening met vele attracties en diverse topsporters heeft duizenden belangstellenden getrokken. De jaren die volgden zijn gekenmerkt door hard werken en het opbouwen van een band met de bezoekers. Grote evenementen maar ook de kleine details werden tot in de puntjes verzorgd en leiden tot een goede toestroom naar de locatie.

 

Innoveren en investeren

Het naastgelegen Amstelborgh Golf en Conference Center, dat in 1990 haar deuren opende, wordt in september 1997 overgenomen door het Borchland van Co Blom. De twee bedrijven worden in april 1998 samengevoegd waardoor het Amstelborgh/Borchland ontstaat zoals dat vandaag de dag bekend staat. Er vinden wisselingen plaats in het management en er komen een aantal aandeelhouders bij voor dit inmiddels grote complex. De samenvoeging wordt een succes en het bedrijf gaat door met innoveren, investeren en perfectioneren van haar activiteiten.

 

Directiewissel

Nu, na vele mooie jaren, gaat Co Blom met pensioen. Hij trekt zich terug uit de leidinggevende rol maar blijft wel aandeelhouder samen met zijn drie huidige partners, Etienne Spee, Arjan Maas en Peter Bruin. Als initiatiefnemer en dragende kracht van deze Amsterdamse onderneming kan hij terugkijken op een fantastische prestatie.

 

Zijn zoon, Roy Blom, gaat de functie van algemeen directeur overnemen. Een reeds ervaren kracht die bij Amstelborgh/Borchland is opgegroeid en van 1995 tot en met 2006 in de directie heeft gezeten. Hij zal de visie en missie voortzetten waarmee het bedrijf zich in de afgelopen dertig jaar al heeft kunnen onderscheiden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!