JG Sound & Vision: Hoe een hobby veranderde in professieJG Sound & Vision: Hoe een hobby veranderde in professie
Back Back Interview

JG Sound & Vision: Hoe een hobby veranderde in professie

12 april 2018

Van je hobby je beroep maken en daar dan heel erg goed in worden. Dat is toch het mooiste dat iemand zich kan voorstellen. Het geldt voor Jeroen Gulinski en Bart van Baal. In 2006 startte Jeroen zijn eigen bedrijf dat uitblinkt in het op maat leveren van alles dat te maken heeft met de totale audiovisuele verzorging bij evenementen. Zijn initialen staan in de bedrijfsnaam: JG. Naast de service voor evenementen voorziet JG ook, veel kleinschaliger, bedrijfsruimtes, winkels of horeca van het juiste LED-licht, het gewenste geluid of praktische videoschermen.

Al snel kwam Bart van Baal ook bij het bedrijf om zo samen nog meer opdrachtgevers te kunnen bedienen. Jeroen en Bart begonnen, toen nog ieder voor zich, als middelbare scholier al met een eigen drive-in disco. Ze vonden het leuk en hadden er ook succes mee. Ze waren bevriend, maar werkten eerst ieder nog voor zich, ook toen hobby veranderde in professie. Uiteindelijk was het haast vanzelfsprekend dat ze gingen samenwerken om hun kwaliteiten te bundelen.

De naam bleef JG. Dat was duidelijk voor de bestaande klanten, want onder die naam had het al snel een goede reputatie verworven. Eerst heette het bedrijf nog JG Sound, maar de service ging al snel verder dan enkel het verzorgen van het juiste geluid. Licht en video werd ook een specialiteit en daarom heet het bedrijf sinds 2013 officieel ook JG Sound & Vision. Samen lieten Jeroen en Bart het bedrijf uitgroeien tot de betrouwbare partner die het vandaag de dag is.

 

Service én bedrijf: beiden op maat

Ik bezoek hun bedrijfsruimte, iets buiten het knusse Brabantse Ulvenhout. Daarbij vallen mij direct een aantal eigenschappen op die het succes van het bedrijf verklaren. Aan de ene kant is er de nuchtere en gastvrije manier waarop ik wordt ontvangen. Dat ik een half uurtje later kom dan afgesproken lijkt geen enkel probleem te zijn. Die houding wordt echter moeiteloos gekoppeld aan de efficiënte manier van werken. Terwijl er een kopje thee voor me wordt gezet en ik met iedereen kennis maak, gaat het werk gewoon door. Continue is het oog namelijk ook gericht op de monitor met de planning van de dag. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Bart en Jeroen nodigen me uit om in hun kantoorruimte te praten over het bedrijf. Ook die ruimte zegt een heleboel. Het pand waarin het bedrijf gevestigd is had van oorsprong helemaal geen kantoor. De heren hebben er, eigenhandig, een kleine, efficiënte en moderne kantoorruimte gemaakt. Die combinatie van nuchter praktisch denken en professionaliteit keert iedere keer weer terug. Het onderstreept de hele tijd het succesverhaal van JG Sound & Vision.

Plannen als specialiteit

Het bedrijf is van alle markten thuis. Als Brabants bedrijf is het dan logisch dat er meerdere opdrachten zijn tijdens de carnavalsdagen. Twaalf jaar ervaring en een groot talent voor planning maken dat ze heel veel werk kunnen leveren binnen korte tijd en met een betrekkelijk klein team. Jeroen vertelt dat Bart vooral ook erg goed in het plannen is.

De juiste geluidsinstallaties, microfoons, effectapparatuur, DJ-booths, mengpanelen, afspeelapparatuur en truss (dat zijn de veelal aluminium constructies waaraan alle audiovisuele apparatuur opgehangen kan worden) moeten op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Het moet op tijd gereed zijn, de juiste support moet beschikbaar zijn en na afloop moet ook alles tijdig opgeruimd worden.

Belangrijk is ook over welke audiovisuele apparatuur JG Sound & Vision beschikt. Jeroen: 'Uiteraard wil de klant het beste van het beste. We zorgen er altijd voor dat we de beschikking hebben over de nieuwste apparatuur. De mensen zijn veeleisend en dat begrijpen we natuurlijk. We hebben ons ook van jongs af aan bezig gehouden met de nieuwste ontwikkelingen en zorgen dat we de juiste installaties kunnen bieden.'

Ik kijk vanuit het kantoor naar de opslagruimte en vraag me hardop af of ze dan ook altijd alle benodigde spullen in huis hebben. Ook daarbij speelt de juiste planning de hoofdrol. Bart: 'Een deel hebben we hier in huis, maar een deel ook niet. Dat is helemaal geen probleem. Sterker nog, zo werkt het in deze wereld. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in het leveren van het juiste materiaal voor een onderneming als de onze. De truss neemt bijvoorbeeld zoveel ruimte in en is zo afgestemd op het soort evenement of het type locatie, dat het onmogelijk zou zijn om dat allemaal in eigen bezit te hebben. Alles dat we nodig hebben kan zo geleverd worden.'

Acht van Chaam

Uit alles blijkt dat Jeroen en Bart heel goed weten waarmee ze bezig zijn. De expertise spat van hun verhaal af. Ik ben benieuwd hoe het scala aan opdrachtgevers van JG Sound & Vision is samengesteld. Dat is erg gevarieerd. Kleinere ondernemers kunnen net zo goed rekenen op maatwerk. Jeroen: 'Een ondernemer die in een praktijkruimte de juiste permanente verlichting of geluidsinstallatie nodig heeft kunnen wij zo helpen. De grootte van de opdrachtgever vinden wij wat dat betreft echt niet belangrijk.'

Grotere opdrachten passen echter ook moeiteloos in het straatje. Jeroen: 'In de zomer wacht de Acht van Chaam weer. Dat is een opdracht waarbij de coördinatie ook weer perfect moet zijn. Dan hebben we ook iets meer mensen nodig. We hebben echter een goed netwerk. We werken samen met mensen die we goed kennen en waarvan we precies weten wat ze kunnen. Zo kan je op zo’n dag prima op verschillende locaties zijn en er op vertrouwen dat het overal vlekkeloos verloopt.'

Ik kijk al uit naar dat evenement. We spreken af elkaar in de zomer nogmaals te ontmoeten. Ik wil graag met eigen ogen zien hoe JG Sound & Vision één van Neerlands grootste wielerevenementen opnieuw tot een succes gaat maken.

Door > Walter Joosse

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!