Back Back Interview

Jeroen Jongenelen: Mijn vader was één van de video pioniers van Nederland

16 juni 2014

Waar halen je branchegenoten hun inspiratie vandaan? Wat is hun droom? En in wiens schoenen zouden ze graag een dagje willen staan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Dit keer maak je kennis met Jeroen Jongenelen van Creative Technology Holland.

Jeroen-Jongenelen-blog

Wie is Jeroen Jongenelen?
Ik ben 47 jaar, en heb drie kinderen en een hele lieve hond. Gek op tuinieren en sporten. Regelmatig pak ik de mountainbike en ga ik er op uit in de Brabantse omgeving.

Wat is typisch Jeroen?
Enthousiast, gefocust, gevoelig en emotioneel. Zakelijk gezien durf ik mij wel bloot te stellen; dit is wie ik ben.

Beroep en bedrijf?
Ik ben Managing Director van Creative Technology Holland. In 2011 is Creative Technology Holland gestart als onderdeel van de Avesco Group en sinds mei 2014, toen JVR geïntegreerd werd in CT Holland, ben ik eindverantwoordelijk. Met Creative Technology Holland leveren wij alle audiovisuele diensten voor de tijdelijke verhuur. Denk aan LED voor binnen en buiten, complete camerasystemen, plasmaschermen op locaties etc. Een belangrijke strategie binnen onze organisatie is dat we heel breed georiënteerd zijn. We zitten in de corporate events, concerten, theater, televisie en sport. We opereren dus binnen veel verschillende segmenten maar hebben daarin wel de juiste kwalitatieve focus.

Waarom deze branche?
Mijn vader was één van de video pioniers van Nederland dus dat was niet zo moeilijk voor mij. Mijn eerste video-ervaringen waren al in de jaren ‘70 toen wij het televisieprogramma Toppop opnamen. Vol trots vertelde ik dat dan aan mijn klasgenootjes op school. Ik ben zelf ook techneut geweest en heb op de grootste evenementen meegewerkt zoals de Olympische Spelen, Tour de France…ik heb overal gezeten. Ik weet dus wat hard werken en afzien is, maar vooral ook wat erg leuk is aan de branche!

Mooiste evenement waaraan je hebt meegewerkt?
Dat zijn er eigenlijk best veel. Het 25-jarig jubileum van Beatrix vond ik bijvoorbeeld heel speciaal. De sets van Vrienden van Amstel LIVE vind ik altijd heel uitdagend, en de concertreeks in het GelreDome van Nick en Simon was ook speciaal door de videotechnieken die we daar hebben toegepast. Maar er zijn ook veel kleine opdrachten geweest die mij bij zijn gebleven. Zo hebben we eind vorig jaar een klein project gedaan voor een kunstenaar. Deze kunstenaar had in zijn flatgebouw alle buren gefotografeerd en die foto’s hebben we tijdens Kerst geprojecteerd op het flatgebouw daar tegenover. De gedachte was dat de mensen elkaar zo beter leren kennen. Dat vond ik echt een geweldig idee.

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Ik heb prachtige voorstellingen van Cirque du Soleil in Amerika bezocht en de grote shows in Las Vegas. Die zijn technisch gezien zo perfect en over the top, dat ze altijd geweldig zijn. Maar toch kan ik van een project zoals dat van de kunstenaar ook heel enthousiast raken. Dat vind ik gewoon geniaal bedacht.

Wat inspireert jou?
Mensen met een passie. Mensen die overtuigd zijn van hun eigen idee, daarin geloven en hier volledig voor gaan. Dat kan mij heel erg inspireren.

Waar droom je nog van?
Zakelijk succesvol zijn, maar dan wel dat iedereen binnen de organisatie daar de benefits van heeft. Dus dat iedereen een leuke werkplek heeft, met plezier naar zijn werk gaat en het niet erg vindt om keihard te werken.

Hoe ziet de toekomst van de branche eruit?
Iedereen is zich door de economische situatie veel bewuster van geld geworden en hebben hier de organisatie en vaak ook hun privéleven op aangepast. Daardoor moet in onze branche steeds vaker in een kortere tijd gepresteerd worden met dezelfde hoge kwaliteit, tegen een lagere prijs. En daar zal je de organisatie op moeten inrichten. Doe je dat niet, dan mis je de boot. Verder blijven de technische ontwikkelingen snoeihard gaan. Als je iedere dag op het internet kijkt, dan denk ik dat je steeds weer nieuwe dingen blijft ontdekken. We staan altijd open voor nieuwe producten, maar nemen niet alles mee aan boord. Dat kan gewoon niet. Je moet een grote zekerheid hebben dat een product aanslaat en dat je het kunt terugverdienen, voordat je grote investeringen pleegt. Ik ben er ook niet van overtuigd dat je alles moet hebben. De klant vindt het niet erg als je producten elders inhuurt, als je er maar eerlijk over communiceert.

Stel: je mag een dag in iemands schoenen staan… Wie kies je en wat wil je die dag leren?
Dan kies ik voor Mahatma Gandhi. Dit komt door de film die ik heb gezien, daar was ik echt van onder de indruk. Ik vind het heel knap hoe deze man geweldloos de boel eigenlijk ‘omgeturnd’ heeft. Daar heb je ontzettend veel lef, visie en overredingskracht voor nodig.

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Ik kan ook ontploffen… Gebeurt niet vaak hoor, maar kan wel. Als ik het ergens echt niet mee eens ben of iemand onredelijk is, dan houd ik mij niet in.

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Bij tegenwind kun je goed zeilen, mits je maar in jezelf gelooft. Dat klinkt simpel, maar blijf focussen en blijf geloven in jezelf en in je eigen organisatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!