Back Back Nieuws

Jaren '50, '60 en '70-evenement Autotron Rosmalen vernieuwd

11 augustus 2015
Rock Around The Jukebox is vernieuwd! Het woordje ‘Experience’ is toegevoegd aan de naam van het evenement dat op zaterdag 17 en zondag 18 oktober plaatsvindt bij de Libéma locatie, Autotron Rosmalen. En dat is niet zomaar. Er zijn extra onderdelen en nieuwe initiatieven waardoor de belevingsfactor en het Lifestyle-gedeelte van dit evenement nu nóg groter wordt.

Als vanouds gaan bezoekers van Rock Around The Jukebox bij Autotron Rosmalen terug naar de jaren ’50. ’60 en ’70. Voor de liefhebbers van de periode van petticoats en vetkuiven is dit een kans om deze legendarische tijden opnieuw te beleven.

Jukebox
Onlosmakelijk verbonden aan deze periode is de jukebox. Deze sfeermaker speelt daarom zoals altijd de hoofdrol tijdens dit evenement. Maar daarnaast is er nog veel meer te beleven. Honderden stands met allerlei bijbehorende hebbedingetjes uit deze bijzondere jaren zoals kleding, meubels en flipperkasten. En om deze dag swingend te maken vinden er live optredens plaats van The Melody Rockers, Mess Around, Mark Elbers (Elvis muziek), The Surphonics en Tin Soldiers. DJ Miss Twist staat achter de draaitafel. Verder zijn er een groot aantal oldtimers te bewonderen.

Nieuw
Nieuw is onder andere dat er nu live muziek is in twee zalen: eentje met ouderwetse rock ’n roll muziek en een zaal met muziek uit de Sixties: compleet met Go-Go danseres. Verder is er tweemaal daags een grote modeshow met een reis door de tijd van de mode uit de periode 1940 – 1970.

Thema
Het evenement heeft dit jaar een thema: ‘Space-Age Design’. Raketten en ruimtevaart hadden in de jaren ’50 en ’60 een grote invloed op de vormgeving van allerlei consumentenproducten. Wie herinnert zich niet de Sputnik-lampen en de Amerikaanse sleeën met grote vleugels? Maar er waren ook jukeboxen met Space-Age design.

Voor de liefhebbers van muziek op vinyl is de ‘Rock around the Jukebox Experience’ ook the place to be. Duizenden oude singles en Lp’s zijn in de aanbieding bij de vele kramen.

Foto: ’Space-Age Design’ is het thema van Rock Around The Jukebox Experience 2015. Raketten en ruimtevaart hadden in de jaren ’50 en ’60 een grote invloed op de vormgeving van allerlei consumentenproducten (fotocredits: Rock Around The Jukebox)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!