Janneke Staarink wordt nieuwe directeur de DoelenJanneke Staarink wordt nieuwe directeur de Doelen
Back Back Nieuws

Janneke Staarink wordt nieuwe directeur de Doelen

25 april 2018

De Raad van Toezicht van de Doelen is verheugd met de aanstelling van Janneke Staarink als nieuwe algemeen directeur. 'We zochten een krachtige en inspirerende bestuurder. Iemand die ervoor kan zorgen dat iedereen zich thuis voelt in de Doelen', aldus Mariëtte Hamer, voorzitter van de Raad van Toezicht. 'We zijn trots Janneke Staarink, die als directeur van International Film Festival Rotterdam heeft laten zien dat de Doelen het hart van de stad kan zijn, aan te stellen als algemeen directeur en hebben er alle vertrouwen in dat zij onze doelen kan realiseren.' Janneke Staarink is met ingang van 1 augustus 2018 algemeen directeur van de Doelen.

Over Janneke Staarink

Janneke Staarink heeft reeds diverse directiefuncties bekleed. Zij was als zakelijk en algemeen directeur werkzaam voor Terschellings Oerol Festival en was sinds 2010 Managing Director en bestuurder van International Film Festival Rotterdam. De Raad van Toezicht van de Doelen ziet in Staarink een verbinder met lef, durf en energie; een persoonlijkheid die met visie verder kan bouwen aan de toekomstbestendigheid van de Doelen.

Staarink over haar nieuwe functie: 'De Doelen is al jaren het festivalhart van IFFR. Vanuit die rol ken ik het enorme potentieel van deze prachtige locatie. In mijn nieuwe rol wil ik me graag samen met het team bezighouden met de ontwikkeling en positionering van de organisatie en het verbreden van het aanbod aan evenementen. De Doelen speelt niet alleen regionaal een essentiële rol, maar ook nationaal en internationaal. Wat mij betreft gaan we verder bouwen aan samenwerkingen met een grote verscheidenheid aan partners, een innovatief beleid voeren en een inhoudelijk sterke programmering neerzetten met aandacht voor de culturele diversiteit van de stad. We gaan de Doelen op zowel cultureel als op zakelijk vlak nóg steviger positioneren en bestaande en nieuwe relaties met het publiek verder centraal stellen.'

Jaarlijks 1.200 evenementen

De Doelen is met 1.200 nationale en internationale evenementen per jaar een van de sterkste cultuurmerken van Rotterdam. De Doelen wil in zijn rol als concert- en congresgebouw de levens van mensen verrijken en hen inspireren door ze samen te brengen in een gastvrije omgeving om muziek en kennis te delen. Bovendien wil de Doelen een essentiële rol spelen in het leven van Rotterdammers. Nationaal en internationaal wil de Doelen een mobiliserende, inspirerende en faciliterende spilfunctie vervullen.

Nieuwe directie

Vanaf 1 augustus 2018 vormt Janneke Staarink samen met collega-directeur Anton Vliegenthart de directie van de Doelen. Staarink is opvolgster van directeur-voorzitter Gabriël Oostvogel en interim-directeur Erik Gerritsen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!