Back Back Nieuws

Jan Smit is weer terug!

30 april 2008
Jan Smit is terug op het podium. De fans verwelkomden hem woensdag in Amsterdam als een verloren zoon die terugkeerde. Het lied Als de Morgen is Gekomen kon op het Museumplein rekenen op een oorverdovend applaus.

Het Koninginnedag-optreden van Jan Smit was het eerste sinds zijn stemproblemen vorig jaar. De populaire Volendamse zanger staat woensdag maar liefst twee keer op het podium op het Amsterdams Museumplein tijdens het door Radio 538 georganiseerde feest. 's Middags zong hij een nummer, 's avonds volgen er nog enkele.

Smit onderging in november een operatie aan zijn stembanden en mocht lange tijd niet praten, laat staan optreden. De zanger zei het woensdag geweldig te vinden terug te zijn. "Ik heb hier zo lang naar uitgekeken. En toch voel ik me vrij relaxed. De mensen om me heen waren meer gestrest dan ikzelf'', zei hij na afloop.

Maandag had de Volendammer nog een try-out gegeven. Die verliep zo goed dat Jan dacht: ik ben er weer. "Ik was na acht maanden uit de running wel wat zinnetjes en woorden uit mijn liedjes vergeten. Maar nu gaat het weer goed. Het is lekker om zonder problemen je rentree te maken.''

Zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen stond in de coulissen mee te genieten van Jans comeback.

De fans van de Volendamse zanger waren zijn liedjes nog niet vergeten. Uit volle borst zongen ze mee. Simone, Anja en Bertus stonden helemaal vooraan om hun held goed te zien. "We waren hier al om 11.00 uur'', zei Anja. ,,We hebben hem wel gemist maar gelukkig hadden we zijn cd's nog.''

Bron: anp

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!