Back Back Nieuws

Jan-Paul Kroese wordt resident manager InterContinental Amstel Amsterdam

09 augustus 2006


Hendrik Bosch, Directeur van het InterContinental Amstel Amsterdam, heeft Jan-Paul Kroese benoemd tot Resident Manager van het InterContinental Amstel Amsterdam. In mei 2004 begon Kroese zijn loopbaan bij het Amstel Hotel als Director of Sales and Marketing. Twee jaar later in juli 2006 wordt Kroese van Director of Sales and Marketing gepromoveerd naar Resident Manager, waarbij hij de verantwoording krijgt over de dagelijkse operationele zaken in het Amstel Hotel.

Kroese begon zijn carrière in 1996 bij Hotel Des Indes in Den Haag (toen nog een InterContinental hotel) als F&B Cost Controller. In 1997 vertrok hij naar het buitenland naar het Okura Garden Hotel in Sjanghai (Okura Hotels & Resorts) waar hij als Assistant Sales Manager en later als International Sales Manager werkzaam was. Van 1999 tot 2004 vervolgde hij zijn carrière bij de Mandarin Oriental Hotel Group. Bij Hotel The Mark in New York werkte hij als Group Sales Manager en Senior Sales Manager. Vervolgens kwam Kroese in dienst bij het Mandarin Oriental in New York als Senior Sales Manager. Vanuit het Mandarin Oriental New York maakte hij de stap naar het InterContinental Amstel Amsterdam.

Het InterContinental Amstel Amsterdam staat al sinds de opening in 1867 bekend als het mooiste, meest luxueuze hotel in Nederland en als één van de beste hotels ter wereld. Het hotel heeft twee ‘in-house’ restaurants; het gerenommeerde Michelin Ster restaurant La Rive met een jarenlange traditie vol culinaire hoogtepunten en de Amstel Bar & Brasserie, een unieke plek voor een informele snack, lunch of diner. Voor meer informatie http://www.amsterdam.intercontinental.com/.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!