Back Back Nieuws

Jan des Bouvrie opent vliegtuigsuite in Teuge

26 november 2009
Vrijdag 4 december zal binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie de officiële opening verrichten van een van de meest bijzondere logeeradressen in Nederland: een vliegtuig dat getransformeerd is tot een sjieke hotelsuite. Het toestel - een Ilyushin 18 bouwjaar 1960 – is met uitzondering van de cockpit volledig gestript en omgetoverd tot een luxe suite. Het staat direct aan het platform van vliegveld Teuge in de provincie Gelderland. Initiatiefnemer van dit project is Ben Thijssen, eigenaar van de hotelboekingswebsite www.hotelsuites.nl Een overnachting inclusief ontbijt kost € 350,- voor twee personen die dan exclusief gebruik hebben van het hele toestel...

 

Het ontbreekt gasten aan niets in het ruim 37 meter lange toestel. Een Auping bed, ligbad met jacuzzi, doucheruimte, infrarood sauna, een lounge gedeelte met relaxfauteuils, drie flatscreens voorzien van blue ray DVD spelers, een moderne pantry met koelkast, minibar, vaatwasser, inbouw koffiezetapparaat en combioven staan gasten tot de beschikking. Een bijzonder en authentiek detail is de cockpit die volledig in originele staat verkeert. Alle namen van de instrumenten staan in het Russisch en veel lampjes werken nog. Het interieur werd ontworpen door Marjolein Garritsen die dit afstudeerproject realiseerde voor haar opleiding aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer.

 

Voormalig regeringsvliegtuig

Het toestel werd gebouwd in 1960 en heeft dienst gedaan als regeringsvliegtuig voor DDR politici en kende onder meer Erich Honecker als een van de passagiers. Tussen 1964 en 1986 werd het op vakantiebestemmingen als Cuba, Rusland, China en Vietnam ingezet door de Oost-Duitse reisorganisatie Interflug. Tot 2007 fungeerde het als restaurant in het Duitse plaatsje Harbke. Het vliegtuigsuite project is mede gefinancierd door de Provincie Gelderland en de Europese Unie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!