Back Back Nieuws

Jamie Oliver's Fifteen Catering verzorgt Green Challenge in de Westergasfabriek

13 oktober 2014
De Gashouder van de Westergasfabriek was de locatie van de achtste editie van de Postcode Lottery Green Challenge. Het is de grootste jaarlijkse internationale competitie waarin startende ondernemers hun groene ondernemingsplannen presenteren. Op deze dag vond de finale plaats en werd de winnaar bekend gemaakt. Arthur Kay won de finale en kreeg € 500.000 om zijn idee Bio-Bean verder op de markt te brengen.

Duurzaamheid
Duurzaamheid speelt tijdens the Green Challenge elk jaar een grote rol. Zowel de culinaire invulling als de inrichting van het evenement moet elk jaar een duurzame boodschap uitdragen. De keuze van de Postcode loterij en stichting Doen om hiervoor met Jamie Oliver’s Fifteen Catering (JOFC) samen te werken was daarom een goede. Het motto van JOFC: “Duurzaam en met leerlingen” sluit naadloos aan bij de Green Challenge.

Groene details
De gashouder was ingedeeld in speelse ruimtes en ingericht met veel groene details. Highlights waren de boomtafels met kruiden die je zelf op je broodje kon knippen en de gekke appel fauteuils. Tijdens het gehele evenement konden de gasten kiezen uit eerlijke specialty coffees, bijzondere verse theeblends, detox waters met vers fruit en smoothies.
De bio lunch bestond onder andere uit duurzame tuna sandwiches, bio pulled pork puntjes en quinoa salades die geserveerd werden uit speciaal voor het event gemaakt houten carrousel bakken. Op tafel stonden kratjes met homemade energy bars en weckpotten met groentesappen. De leerlingen van JOFC bakten voor de gasten live verse oatmeal cookies en knapperige flammkuchen in een houtoven.

Nadat de winnaar bekend was gemaakt werd de borrel geserveerd. Nadat de feestelijke Very Berry Bellini geserveerd was, ging JOFC rond met kruiwagens gevuld met flesjes bier en fris. Ook konden bezoekers genieten van organische, biologische wijnen, tempura groente van de Marssen en kale chips. De leerlingen van JOFC bakten crostini’s en belegden die a la minute met overheerlijke verse toppings.

Jamie Oliver’s Fifteen Catering verzorgde de gehele culinaire beleving tijdens het evenement in de gashouder. De algemene uitvoering van het evenement was in handen van Stichting Doen en de Postcode Loterij.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!