Back Back Nieuws

Jagershorst bouwt viersterrenhotel

27 augustus 2006

Golden Tulip Hospitality en de Westerhout Group intensiveren hun samenwerking door de ondertekening van de derde franchise overeenkomst, voor het nieuw te bouwen, 89 kamers tellende, "Golden Tulip De Jagershorst". Het Golden Tulip Jagershorst zal haar deuren op 1 maart 2007 openen.

Het Golden Tulip Jagershorst is onderdeel van het bouw- en renovatieproject van het reeds bestaande en bekende restaurant Jagershorst in Leende, ten zuiden van Eindhoven. Het nieuwe hotel biedt 89 superior first class kamers, twee nieuwe restaurants en een eigentijds conferentie- en vergadercentrum. Er wordt 11 miljoen euro geïnvesteerd in het gehele project en wat ontwikkeld wordt door de Westerhout Group.

Golden Tulip Jagershorst heeft een perfecte locatie net ten zuiden van Eindhoven in het bosrijke Leende en vlakbij de A2. De faciliteiten van het hotel omvatten: een zwembad en sauna, een wellnesscentrum, gratis internet, vergaderfaciliteiten van topkwaliteit welke meer dan 500 personen kan accommoderen.

Hans Kennedie, Managing Director & C.E.O. van Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts: "Golden Tulip is zeer verheugd met deze nieuwe toevoeging aan de Nederlandse hotelportfolio. De regio Eindhoven heeft wereldwijde bekendheid door Philips Electronics en wij hebben onze aandacht op deze regio gevestigd. Wij zijn vol vertrouwen dat Golden Tulip dit nieuwe hotel de noodzakelijke middelen en service biedt om de Nederlandse markt met succes te betreden en te zorgen voor internationale aandacht. Wij verheugen ons op de intensivering van het contact met de Westerhout Group met dit derde hotel in Zuid-Nederland."

Rob Smit, Directeur van de Westerhout Group voegt toe: "Onze samenwerking met Golden Tulip begon meer dan 15 jaar geleden en wij kijken uit naar de uitbreiding van onze samenwerking. De Golden Tulip formule verbindt het hotel aan een wereldwijd bekende keten, professionele sales en marketing op nationaal en internationaal niveau en een goed netwerk van samenwerkende hotels, maar geeft de hotels altijd de mogelijkheid een eigen karakter na te streven."

Met de toevoeging van dit hotel telt de huidige portfolio van Golden Tulip 70 hotels in Nederland, met een totaal van 5.900 kamers.

Over de Westerhout Group
De Westerhout Group heeft haar hoofdkantoor in Weert, het bedrijf bestaat uit twee onderdelen; Westerhout Services voor advies en facility management en Westerhout Hospitality, een full service hospitality organisatie met 12 properties in Zuid-Oost Brabant en Limburg. Onder hen het Congres & Party centrum De Grote Hegge in Thorn, het Congres centrum Fortunato in Sittard, de twee hotels Golden Tulip Weert en Tulip Inn Heerlen, en de Clubmet restaurants in Veldhoven, Leende, Weert, Sittard en Heerlen. Overige services omvatten de F&B exploitatie van de lobbies van theater De Schalm in Veldhoven en het Munttheater in Weert, daarnaast valt ook Bar Bistro Tropical in het openbare zwembad De IJzeren Man in Weert onder de Westerhout Group. Westerhout Hospitality heeft voor 2007 een investeringsplan van 16 miljoen euro opgesteld voor de uitbreiding van de organisatie met nieuwe hotels en restaurants.

Over de Golden Tulip Hospitality Group
Golden Tulip Hospitality Group (www.goldentuliptop.com) heeft haar hoofdkantoor in Amersfoort, Nederland en Lausanne, Zwitserland en is een wereldwijde gastvrijheidsonderneming met meer dan 500 hotels en ongeveer 47,000 hotelkamers in meer dan 47 landen. De Golden Tulip Hospitality Group is franchisegever en exploiteert hotels in Europa, het Midden Oosten & Afrika, Azië & het Pacifisch gebied en de Amerika's. De onderneming is als 18e hotelketen in de wereld geplaatst door Hotels Magazine.

De gastvrijheidsonderneming biedt verschillende merken en levert diensten in het twee-, drie- en viersterrensegment. Op het gebied van tweesterrenhotels heeft Golden Tulip een alliantie met het Franse hotelmerk B&B. Tulip Inn is het driesterrenconcept voor de 'limited service first class' categorie, de viersterrenaccommodaties vallen onder het merk Golden Tulip.

Vanaf de herfst 2006 introduceert Golden Tulip The LODGE, Restaurant, Bar & Lounge. Dit is een op zichzelf staande restaurantketen, met vestigingen in de meeste hotelexploitaties van Golden Tulip.

Voor de 'superior first class' zakelijke en resort hotels en voor de suites en appartementen biedt Golden Tulip het Pacific International merk. Het Pacific International merk is eigendom van Golden Tulip's strategische aandeelhouders, de Australische onderneming Tourism, Hotels & Leisure (THL). Golden Tulip biedt tevens diensten via haar commerciële alliantie met TOP International, een Duits hotel consortium.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!