Back Back Nieuws

Jaarlijks terugkerend Associatie Symposium in Rotterdam

22 april 2012
Na het succes van het eerste Rotterdam Associatie Symposium in Cultuur- en congrescentrum Podium O 950 vorig jaar, vond op donderdag 12 april de 2e editie plaats in het 5* The Manhattan Hotel Rotterdam. In totaal kwamen 20 organisatoren uit de wetenschappelijke (medische) sector en de verenigingsbranche bijeen om in een open setting kennis uit te wisselen over alle facetten die komen kijken bij het organiseren en binnenhalen van nationale en internationale congressen in Rotterdam.

 

Inspirerende ‘tafellaken workshop’

Met name de programma-invulling bestaande uit presentaties van prominente sprekers, waaronder prof. dr. H.A.P. Pols van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC, een inspirerende ‘tafellaken workshop’ en een informele netwerklunch werden hoog gewaardeerd door de deelnemers. Rotterdam Marketing heeft de intentie om het symposium jaarlijks terug te laten keren om hiermee blijvend te voorzien in een goede informatievoorziening voor deze specifieke markt.

 

Aanvulling op activiteiten Rotterdam Marketing

Het Rotterdam Associatie Symposium is een aanvulling op een reeks van activiteiten en studiedagen die Rotterdam Marketing een aantal keer per jaar organiseert. Tijdens dergelijke dagen krijgen organisatoren van zakelijke evenementen de kans om kennis te maken met Rotterdam als congres- en evenementenstad.

 

Samenbrengen van kennis en ervaring

‘Voor de wetenschappelijke sector en de verenigingsbranche is er echter nog behoefte aan een goed platform voor het uitwisselen en samenbrengen van kennis, ervaring en informatie’, zegt Joyce Wittelaar, accountmanager Congressen (Associaties) Rotterdam Marketing.

 

Kans tot meer samenwerking

‘Vanuit de markt zien wij kansen om nog meer tot samenwerking en afstemming te komen tussen de diverse partijen. Het Rotterdam Associatie Symposium blijkt ook nu weer een ideale tool om bepaalde vraagstukken te behandelen en in deze behoefte te voorzien. Reden temeer voor Rotterdam Marketing om het symposium jaarlijks op de agenda te zetten.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!