IPKW en StartupDelta Summit zijn uitstekende matchIPKW en StartupDelta Summit zijn uitstekende match
Back Back Nieuws

IPKW en StartupDelta Summit zijn uitstekende match

25 april 2018

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) was afgelopen donderdag 19 april het industriële decor voor het nationale congres ‘StartupDelta Summit 2018’. Het hele innovatie-ecosysteem onder leiding van Prins Constantijn van Oranje was naar Arnhem afgereisd om ideeën te delen, inspiratie op te doen en samen het Nederlandse ecosysteem naar de top van de wereld te tillen.

In een gigantische - tijdelijk leegstaande - fabriekshal op IPKW is een festivalsetting gecreëerd. Met onder andere opblaasbare domes en stretchtenten zijn knusse hoekjes gecreëerd waar meet-ups werden georganiseerd; waar ondernemers, wetenschappers, bestuurders en studenten hun ideeën en visies met elkaar konden delen. Als hoofdpodium werd de reguliere evenementenhal KB op IPKW getransformeerd tot ware showarena waar de officiële opening en afsluiting plaatsvond met staatssecretarissen Mona Keijzer en Raymond Knops.

Groots

IPKW verwelkomde tijdens de Summit 2.500 bezoekers. Op 10.000 m2 vonden meer dan 100 verschillende sessies plaats. Er werd gebruik gemaakt van 11 domes, 200 steigerhouten statafels, 800 stoelen en krukken en een tribune met 1.500 zitplekken. Samen met AV partner Nightlife Productions die de complete technische productie realiseerde werd een indrukwekkende truss-ligger van 200 meter lang boven het centrale looppad geplaatst met hierin 300 LED spots en signing. Daarnaast realiseerde Nightlife het hoofdpodium met een 64 meter brede projectie, camerawerk en werd het lichtplan afgestemd op de industriële hal. In de overige ruimtes werden 625 LED armaturen, 100 speakers, 40 TV schermen, 50 draadloze microfoons en een paar kilometer aan bekabeling geplaatst.

De ideale locatie

IPKW was de gedroomde locatie voor de StartupDelta Summit. Naast dat er ruimte is voor zo’n groot aantal mensen in een festivalsetting, deelt het ook de innovatieve ambitie van de Summit. In 2025 wil IPKW het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland zijn en er wordt dagelijks gewerkt aan die circulaire ambitie. Een inspirerende en ondernemersrijke locatie en daardoor de perfecte locatie voor de StartupDelta Summit. Bezoekers kregen de mogelijkheid om hun elektrische auto’s op te laden op het innovatieve laadplein op het park. Er was zelfs de mogelijkheid voor bezoekers om waterstof te tanken.

IPKW als medeorganisator

IPKW was ook inhoudelijk medeorganisator –onder andere samen met de opdrachtgever Provincie Gelderland- en had een eigen lounge op het festivalplein met als thema ‘launch your business at IPKW’. De voorzitter, in een heus astronautenpak, lanceerde elk uur een nieuw thema. Inspirerende ondernemers, gevestigd op IPKW, kregen het woord. Zo werd er gesproken over Smart industry, de Battery Valley - die op IPKW ontstaat - en over Clean Mobility.
IPKW kon – naast een passende evenementenlocatie – dus ook inhoudelijke versterking bieden. Dit heeft bijgedragen aan een inspirerende en succesvolle dag.

Kijk op de Facebookpagina van IPKW voor een fotoverslag van de StartupDelta Summit 2018.

Over IPKW

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is een bedrijventerrein waar bedrijven zijn gevestigd die zich bezighouden met clean technologies, oftewel energie- en milieutechnologie (EMT). Kenmerkend zijn de termen duurzaamheid, innovatie en kennisdeling. In 2014 is IPKW uitgeroepen tot Beste Nieuwe Bedrijventerrein van Nederland en in 2015 won IPKW de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap, de Gouden Piramide. Kortom IPKW is dé plek voor uw evenement rondom EMT thema’s.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!