Back Back Nieuws

Inzamelactie World Forum en Sam's Kledingactie levert bijna 300 kilo kleding op

29 februari 2016
De medewerkers van het World Forum in Den Haag zamelde samen met Sam's Kledingactie maar liefst 285 kilo gebruikte kleding in. De opbrengst van de inzamelactie is bestemd voor ontwikkelingsorganisatie Cordaid Mensen in Nood. Met de actie wil het World Forum aandacht vragen voor het hergebruik van textiel.

Jaarlijks verdwijnt ruim 135 miljoen kilo textiel in de vuilnisbak, waarvan het merendeel ongedragen kleding. Veel van die kleding kan nog een tweede leven krijgen in een ontwikkelingsland of komt in aanmerking voor recycling. World Forum in Den Haag wil mensen hier bewust van maken. Samen met Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood organiseerde het congrescentrum om die reden een kleding inzamelingsactie onder haar medewerkers. Met als resultaat maar liefst 285 kilo ingezameld textiel. Ruim 65 kilo meer dan in het jaar ervoor. World Forum ondersteunt met haar kledinginzameling de activiteiten van Sam’s Kledingactie. Door aandacht te vragen voor de problematiek in ontwikkelingslanden en mensen erop te wijzen dat ze op een heel eenvoudige manier kunnen bijdragen aan ontwikkelingshulp, zonder direct geld te geven.

Minder uitstoot CO2
Ook zorgt de inzameling van gebruikt textiel voor een flinke besparing op de CO2-uitstoot. Het textiel belandt namelijk niet in de afvalverbrandingsovens en voor herdraagbare kleding hoeft geen nieuwe kleding geproduceerd te worden. Dit helpt verspilling van energie, water en chemicaliën te voorkomen. Kleding en schoenen die niet geschikt zijn voor hergebruik, komen in aanmerking voor recycling. Sam’s Kledingactie werkt hiervoor samen met het innovatieve Duitse sorteerbedrijf SOEX Group. Op basis van Re-wear, Re-cycling en Re-use streeft het bedrijf naar Zero Waste: 100% recycling.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij World Forum. Het congrescentrum werkt volledig klimaatneutraal, door compensatie via de Climate Neutral Group. Ook opdrachtgevers worden gestimuleerd om milieubewust te zijn bij het organiseren van evenementen. Daarnaast neemt World Forum deel aan verschillende initiatieven op MVO-gebied, waaronder ook deze samenwerking met Sam’s Kledingactie.

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood is een van de grootste charitatieve kledinginzamelaars met ruim 1.200 vrijwilligers in Nederland. Jaarlijks zamelt de organisatie ruim 3 miljoen kilo kleding en schoenen in. De opbrengst van het ingezamelde textiel gaat naar de ontwikkelingsprojecten van Cordaid Mensen in Nood.

Op de foto: Sam’s Kledingactie bij World Forum

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!