Back Back Nieuws

Invasie Fiat in de PC Hooftstraat

22 juli 2008
Fiat voorzag de Amsterdamse P.C. Hooftstraat gisteren gratis van Italiaans design. Alle parkeerplaatsen in de straat waren gevuld door de Fiat Croma, het grootste model van de Italiaanse autofabrikant.

Doel van de actie was om een dag lang de grootste openluchtshowroom van Nederland te creëren. Dit idee is ontwikkeld door CCCP en uitgevoerd door BNCP. 

Om 08.00 uur 's ochtends begon het inparkeren van de eerste Croma in de P.C. Hooftstraat. De laatste auto is ingeparkeerd door autofanaat en Formule 1-commentator Olav Mol.

“Croma is Italiaans voor chroom. Chroom blinkt en valt op. De Croma is een fantastische auto, maar momenteel nog te onzichtbaar in het straatbeeld. Daar gaan we vandaag op een ludieke manier wat aan doen,” aldus Jan Flipsen, directeur van Fiat Group Automobiles Netherlands.

De nieuwe Fiat Croma is een opvallende auto, mede door de Italiaanse vormgeving. De stationwagen is ontworpen door Giorgetto Giugiaro, één van de succesvolste Italiaanse autodesigners. Hij maakte naam met modellen voor o.a. Ferrari, Maserati en Lancia.

Fiat-directeur Flipsen: “Design hoort bij Italië, de winkels in de P.C. Hooftstraat hebben dan ook veel Italiaanse designkleding. De Croma is een auto die op een perfecte manier de Italiaanse passie voor schoonheid en comfort vertolkt. Zo’n auto verdient het om in een chique omgeving als de P.C. te worden tentoongesteld. We zijn bovendien zo overtuigd van deze auto dat kopers die niet tevreden zijn de Croma binnen zes weken terug kunnen komen brengen en hun geld terug krijgen.”

Om de bezoekers van de P.C. Hooftstraat van dienst te zijn, bood Fiat de hele dag gratis valet parking aan voor automobilisten die vanwege de actie geen plek in de straat konden vinden. Verder werd er (net als in een echte showroom) koffie geserveerd, waren er verkopers aanwezig om tekst en uitleg over de Croma te geven en was het mogelijk om een proefrit te maken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!