Introdans sluit seizoen af met live voorstellingIntrodans sluit seizoen af met live voorstelling
Back Back Nieuws

Introdans sluit seizoen af met live voorstelling

04 juni 2021

Introdans presenteert van 23 t/m 26 juni de voorstelling End of Season in Musis & Stadstheater Arnhem. Op het programma staat een breed scala aan energieke werken van verschillende makers. Na een theaterseizoen waarin veel activiteiten zich online afspeelden, sluit het balletgezelschap het theaterjaar af met een coronaproof live voorstelling in het thuistheater Musis en Stadstheater Arnhem.

Drie premières

Op het programma staan maar liefst drie premières. Adriaan Luteijn creëert een nieuwe Ontmoeting: Pro Forma. Bewegingskunstenaar en choreograaf Ruben Chi brengt de wereld van de hiphop samen met die van klassiek geschoolde dansers met zijn creatie Souldrums. Ook danst Introdans voor het eerst werk van de Israëlische choreograaf Nadav Zelner: het duet Kav Shalosh. Daarnaast zijn er nog vier publieksfavorieten te zien van choreograaf Robert Battle, artistiek directeur van Alvin Ailey American Dance Theatre: Promenade, Takademe, The Hunt en Bon Appetit. Redouan Ait Chitt (bekend van zijn openingsact tijdens het songfestival) en Rutkay Özpinar uit de HubClub treden ook op en maken deze veelzijdige voorstelling compleet.

Praktische informatie

Introdans danst op 23, 24, 25 en 26 juni twee voorstellingen op een avond, aanvang 19.00 en 21.00 uur. Het publiek verplaatst zich halverwege de voorstelling van Musis naar Stadtheater Arnhem. Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken het repertoire dat op wereldberoemde podia wordt gepresenteerd. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit de kunst mensen verbinden met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving. Introdans beweegt je!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!