Back Back Nieuws

Introdans gaat op tournee in Zuid-Afrika

26 augustus 2015
De dansers van Introdans verruilen Arnhem van 25 tot en met 30 augustus voor Durban. Het gezelschap danst op het JOMBA! festival en toont enkele stukken van het Introdans repertoire aan het Zuid-Afrikaanse publiek. JOMBA! festival wordt georganiseerd door de KwaZulu-Natal universiteit en presenteert dans vanuit alle hoeken van de wereld: uitdagende stukken, confronterende werken maar bovenal inspirerend. Met de voorstelling JOY4DANCE is Introdans een van de hoofdacts van het festival.

Warme relatie Arnhem en Durban
Artistiek directeur van JOMBA! Festival Lliane Loots en Introdans onderhouden een warme relatie. ‘Toen ik Lliane ontmoette was zij direct enthousiast over ons werk en repertoire en zo is alles begonnen,’ aldus Artistiek directeur Roel Voorintholt. Introdans was twee keer eerder te gast bij JOMBA! en in 2008 werd Adriaan Luteijn al uitgenodigd om workshops en lezingen te geven. Niet lang daarna vlogen de docenten van Introdans Interactie naar Durban om met de dansers van Lliane te werken in de townships van Durban.

In 2010 was Lliane met haar Flatfoot Dance Company partner in het project Swing on South. Een community dansproject in de Arnhemse wijk Malburgen, georganiseerd door Introdans waarbij de hele wijk in beweging werd gezet met dans. Introdans en Flatfoot Dance Company verzorgden destijds optredens en workshops.

Totaalbeleving
Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, neemt Introdans iedereen mee in de totaalbeleving van dans: vol passie en met internationale klasse.
Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doet Introdans door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. De voorstellingen worden gedanst voor jong & oud(er) en er zijn activiteiten en projecten voor heel veel verschillende doelgroepen.

Foto: Hans Gerritsen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!