Introdans danst in pilotvoorstelling ‘Testen voor Toegang’Introdans danst in pilotvoorstelling ‘Testen voor Toegang’
Back Back Nieuws

Introdans danst in pilotvoorstelling ‘Testen voor Toegang’

08 april 2021

Introdans maakt deel uit van de pilot ‘Testen voor Toegang’ en danst op 13 april om 19.30 uur de voorstelling CELEBRATING NILS in Stadstheater Arnhem. Al maanden repeteren de dansers voor de voorstelling CELEBRATING NILS. ‘We zijn enthousiast deel uit te maken van deze pilot. Alle dansers staan te popelen om weer live te kunnen dansen voor het publiek, dat is tenslotte wat we het liefste doen’, aldus artistiek directeur Roel Voorintholt. De voorstellingen zijn onderdeel van een reeks pilotvoorstellingen. Het publiek toont bij de ingang van het theater zowel een ticket als een negatieve coronatest.

CELEBRATING NILS

De internationaal geroemde Nederlandse choreograaf Nils Christe maakte in 1981 zijn eerste choreografie voor Introdans, Rounds. Nu, 40 jaar later, telt het Introdans-repertoire maar liefst 25 werken van deze meester van de pure dans, wiens balletten door meer dan 70 gezelschappen wereldwijd gedanst worden. Introdans viert dit bijzondere jubileum met het feestelijke CELEBRATING NILS, bestaande uit twee van Christes hitproducties uit de afgelopen vier decennia: Fünf Gedichte en Le Sacre du Printemps.

Wat is Testen voor Toegang?

Testen voor Toegang is een initiatief van Stichting Open Nederland. Het doel van Testen voor Toegang is het leveren van een bijdrage aan het heropenen van het sociaal leven in Nederland. Met een geldig coronatestbewijs kunnen bepaalde culturele, sociale en sportieve activiteiten en evenementen weer bijgewoond worden. De overheid bepaalt welke sociale activiteiten en evenementen per wanneer en onder welke voorwaarden weer open mogen. Via www.testenvoortoegang.nl kunnen bezoekers van activiteiten en evenementen een afspraak maken voor de afname van een sneltest. Dit is alleen mogelijk als de betreffende activiteit of het evenement is aangemeld bij Testen voor Toegang en de bezoeker een toegangskaartje heeft gekocht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!