Back Back Nieuws

Intertent werkt mee aan The Roosevelt Four Freedoms Awards

22 april 2016
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in Middelburg de internationale Four Freedoms Award gekregen. Premier Rutte overhandigde haar de prijs in aanwezigheid van de koninklijke familie. Intertent bouwde in opdracht van de Roosevelt Stichting verschillende tentaccommodaties bij de Nieuwe Kerk in Middelburg. In het tijdelijke paviljoen hebben genodigden een uitgebreide lunch genuttigd.

Vrijheid
Elk jaar worden de Roosevelt Four Freedoms Awards uitgereikt aan mannen, vrouwen en organisaties die op inspirerende wijze invulling geven aan de Vier Vrijheden van Franklin D. Roosevelt: Vrijheid van meningsuiting, Vrijheid van godsdienst, Vrijwaring van gebrek en Vrijwaring van vrees. De Roosevelt Foundation in Middelburg en de Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in New York werken samen om iedereen, waar ook ter wereld, te motiveren zelf invulling aan de woorden van Roosevelt te geven.

Angela Merkel
Merkel krijgt de prijs onder meer voor haar rol in de aanpak van de financiële crisis in Europa en voor haar inzet om het conflict in Oekraïne diplomatiek op te lossen. Ook roemt het juryrapport haar morele leiderschap als bondskanselier van alle Duitsers, tegen de achtergrond van de opkomst van de anti-islambeweging Pegida. Daarnaast prijst de organisatie Merkel voor haar toewijding aan de humanitaire plicht van Europa om mensen op te vangen die op de vlucht zijn voor oorlog en conflict.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!