Internationale Vrouwendag event in Olympisch StadionInternationale Vrouwendag event in Olympisch Stadion
Back Back Nieuws

Internationale Vrouwendag event in Olympisch Stadion

07 maart 2023

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag staan het Olympisch Stadion Amsterdam en Elance Academy op 8 maart stil bij de kracht van coaching en de inzet van rolmodellen. Minister Dijkgraaf (emancipatie) zal daarbij aanwezig zijn. Hij sluit deze ochtend aan bij de rondetafelgesprekken waaraan alle genodigden (o.a. jonge vrouwen en coaches) deelnemen. 

Emancipatie in de sport

Bij de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928 deden voor de allereerste maal in de Olympische geschiedenis vrouwen mee met de onderdelen atletiek en gymnastiek. Dit is een belangrijke stap geweest voor de plek van vrouwen in de sportwereld. Afgelopen weekend (95 jaar later) spelen de vrouwenelftallen van Ajax en Feyenoord hun klassieker in de Johan Cruyff-Arena. 

Samenwerking met Elance Academy

Het Olympisch Stadion en Elance Academy vinden gelijke rechten voor vrouwen een belangrijk onderwerp. Dat begint met een wereld waarin iedere jonge vrouw de kans krijgt haar kwaliteiten te ontwikkelen en ambities waar te maken. Sinds 2019 viert het Olympisch Stadion Amsterdam Internationale Vrouwendag met Elance Academy, een landelijke organisatie die streeft naar strong girls. Hun coaching aanpak zorgt ervoor dat jonge meiden sterker in hun schoenen staan. 

De kracht van coaching

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag en gaan we het gesprek aan over de kracht van coaching en de inzet van rolmodellen. Onder andere Laura van Leeuwen en Hesterine de Reus delen hun ervaringen als coach en als vrouw in de voetbalwereld. Waarom is het normaal om een coach te hebben voor je voetbalteam, maar is een levenscoach minder gebruikelijk? En hoe houd je je groot in een wereld die vooral bestaat uit mannen? Robbert Dijkgraaf gaat als minister van emancipatie in gesprek over de impact van genderstereotypering op beeldvorming, de gevolgen van ongelijkheid en de noodzaak van coaches en rolmodellen.

 

Datum en tijd: 8 maart 2023 08:30- 10:30
Locatie: Olympisch Stadion 2

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!