Back Back Nieuws

Internationale strategie World Forum werpt zijn vruchten af

04 februari 2013
De internationale ambitie van het World Forum werpt zijn vruchten af. Dit jaar, maar zeker ook de komende jaren is het World Forum en tevens de stad Den Haag gastheer voor verscheidene grote internationale congressen.

Zo stond het World Forum deze week nog geheel in het teken van The Hague International Model United Nations, met zo’n 3.200 scholieren van over de hele wereld. In mei van dit jaar vindt zowel de SAP Global Banking Summit met 1.200 bezoekers, het 9th World International Quadrennial Congress als Anime 2013 plaats, een jaarlijks festival waar zo’n 3.000 liefhebbers van moderne Japanse cultuur op afkomen. Ook strijkt in september het World Healthcare Forum neer in Den Haag.

Congressen
In 2014 heeft het World Forum een aantal grote internationale associatiecongressen in huis. Zoals in april de European Conference on Antennas and Propagation (EUCAP). In mei het congres van The International Society of Laboratory Hermatology (ISLH) en het congres van European Network of Science Centres and Museums (ECSITE), een congres op het gebied van wetenschapscommunicatie met zo’n 1.000 deelnemers. In het najaar volgen de congressen van The European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) en The European Society of Gene and Cell Therapy (ESGCT), met 1.000 congres bezoekers. Met trots is de stad Den Haag in het voorjaar 2014 gastheer van het Nuclear Security Summit, welke tevens plaatsvindt in het World Forum.

Toekomst
Maar ook voor de jaren daarna staan er mooie congressen op de agenda. Zo vindt in 2015 het tweejaarlijkse wereldcongres van de International Association for Hydro-environment engineering & Research (IAHR) in het World Forum plaats, een congres van een week dat zo’n 1.200 tot 1.500 internationale deelnemers naar de stad Den Haag trekt. En wordt in augustus 2016 de Annual Meeting van International Society of Electrochemistry gehouden.
 
‘Met de komst van GL events als exploitant van het World Forum (2009) zijn wij ons gaan focussen op grote internationale congressen. Inmiddels heeft dit zijn vruchten meer dan afgeworpen en is het fantastisch om te zien welke grote congressen we samen met de stad Den Haag voor de komende jaren nu al definitief hebben geworven.’, aldus Michiel Middendorf, General Manager van het World Forum.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!