Back Back Nieuws

Internationale buslancering in SugarCity: op- en afbouw van 10 dagen

27 juli 2016
In de omgeving van Haarlem werd afgelopen week een ingepakte bus gespot. Men vroeg zich af wat voor bus het was, ter ere van wat deze rondreed en waarom ingepakt? Later werd dat duidelijk: de Future Bus van Mercedes-Benz maakte een testrit voor de officiële presentatie.  

Eerste zelfrijdende stadsbus
De bus van de toekomst is niet zo maar een bus. Het is de eerste zelfrijdende stadsbus. Maandag 18 juli vond de wereld première plaats in SugarCity. Pers en genodigden uit ruim 30 landen waren aanwezig voor de presentatie. Daimler verzorgde daarnaast een livestream voor de personen die niet aanwezig konden zijn.

Tien dagen op- en afbouw
De officiële onthulling van de Mercedes-Benz Future Bus werd groots aangepakt. De op- en afbouw van het evenement duurde alleen al 10 dagen. Het productieteam maakte van de Middenfabriek van SugarCity een futuristische locatie die past bij de bus van de toekomst. Het evenement zelf duurde twee dagen. Er waren zo’n 300 internationale gasten aanwezig, de bereikbaarheid van de locatie was dan ook erg belangrijk voor Daimler. Daarnaast was het van belang dat een bus naar binnen kon, de hoge ruimtes en deuren van SugarCity maakten dit mogelijk en de pilaren van de fabriek gaven een extra mooi effect aan de presentatie van de bus.

Testrit in de Future Bus
Naast de Future Bus stonden ook diverse modellen opgesteld bij de entree. Na een korte introductie werd dé bus van de toekomst onder begeleiding van muziek, film en een lichtshow geïntroduceerd. Het gordijn ging open en de Future Bus reed het podium op. Na een korte toelichting werd hij op een draaiplateau gereden en daar draaide hij nog een rondje in de Middenfabriek. Hierna kregen de gasten de kans een testrit te maken in de bus en een workshop bij te wonen in een van de break-out rooms.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!