Internationale bokstop in de ring bij Eindhoven Box CupInternationale bokstop in de ring bij Eindhoven Box Cup
Back Back Nieuws

Internationale bokstop in de ring bij Eindhoven Box Cup

09 mei 2022

 De internationale bokstop komt in het pinksterweekend van vrijdag 3 juni 2022 tot en met maandag 6 juni 2022 weer in actie tijdens de zesde editie van de Eindhoven Box Cup. Met 26 nationaliteiten en ruim 200 deelnemers is dit het grootste Olympische boksevenement van West-Europa. Zowel dames als heren in alle gewichtsklassen betreden de ring in Hotel van der Valk Eindhoven.

De Eindhoven Box Cup (powered by Jack’s Casino & Sports) wordt georganiseerd door Stichting Noble Art of Boxing in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, onder auspiciën van de officiële Europese- en wereldboksbond, EUBC en IBA. De Eindhoven Box Cup is het enige IBA toernooi dat in ons land wordt georganiseerd en wordt ondersteund door NOC*NSF.

26 deelnemende landen

Meer dan 200 boksers uit 26 landen - waaronder de complete Nederlandse A-selectie - nemen deel aan dit toernooi. Onder de deelnemers bevinden zich vele internationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen. Zoals: David Pina (Kaapverdië), Michaela Walsh (Ierland), Marine Camara (Mali), Jack Oliphant (Engeland), Nigel Paul (Trinidad en Tobago), Rex Tso (Hongkong) en ook Europees Kampioen Olexander Melenyuk (Oekraïne). De nationale selecties van onder andere Oekraïne, Duitsland, Engeland, Mali, Canada, Zwitserland, Suriname, Bahrein, Slovenië, Ierland, België, Singapore, Portugal, Italië en Kameroen zijn aanwezig bij deze editie van de Eindhoven Box Cup.

Team NL

Namens Nederland boksen onder andere Rick de Nooijer, Farshid Bos en Juna Prinsen. Alle leden van TeamNL komen in actie. Ook een aantal aanstormende talenten zullen in de ring verschijnen.

Breedtesport

Behalve voor de topboksers is er veel aandacht voor de breedtesport. Boksen zit sterk in de lift en kent steeds meer beoefenaars. Boksen is één van de hardst groeiende sporten in ons land. Het boks-event in Hotel Van der Valk is dè gelegenheid voor sportliefhebbers in Nederland kennis te maken met ’the noble art of self defence'.

Programma:

Vrijdag 3 juni 2022

- Persconferentie 16.00 uur

- Keuringen en wegingen vanaf 17.00 uur

- Loting 21.00 uur

Zaterdag 4 juni 2022

- Wedstrijden van 14.00 – 22.00 uur

Zondag 5 juni 2022

- Halve finale wedstrijden van 14.00 – 22.00 uur

Maandag 6 juni 2022

- Finale wedstrijden van 14.00 – 20.00 uur

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!