Internationaal Lichtkunstfestival naar Slot ZeistInternationaal Lichtkunstfestival naar Slot Zeist
Back Back Nieuws

Internationaal Lichtkunstfestival naar Slot Zeist

23 december 2019

Van 10 tot en met 19 januari 2020 zal Het internationaal Lichtkunstfestival het zeventiende-eeuwse Slot Zeist omtoveren tot een waar lichtkunstspektakel. Lumen in art organiseert van september tot april lichtfestivals in Europa. Kastelen met hun parken worden op een unieke manier spectaculair verlicht door internationale kunstenaars. De kunstenaars nemen je mee op reis door de prachtige slottuinen, waar een route wordt gecreëerd van diverse zeer bijzondere kunstwerken.

Internationale kunstenaars

Het Slot wordt in het licht gezet en bezoekers van jong tot oud kunnen genieten van kunst op een toegankelijke manier. Kunstenaars komen uit Italië, Canada, Polen, Zwitserland, Frankrijk, Filipijnen en Nederland.

The Cloud

Eén van de meest bijzondere kunstwerken is ‘The Cloud’ van Caitlind R.C. Brown en Wayne Garret. Deze Canadese kunstenaars hebben een interactief kunstwerk gecreëerd en hebben hiervoor alledaagse voorwerpen opnieuw tot leven gebracht. ‘The Cloud’ is een ‘barometer’ van sociale interactie tussen vreemden. Tijdens het lichtkunstfestival Slot Zeist kun je hier een steentje aan bijdragen. Je kunt nu namelijk je oude gloeilamp weer tot leven laten komen in ‘The Cloud’. Geïnteresseerden kunnen hun gloeilamp afgeven bij de Brasserie van Slot Zeist om deze vervolgens te bewonderen op een van de vele magische avonden die je kunt beleven tijdens Internationaal Lichtkunstfestival Slot Zeist.

Expositie Herman van Veen

Op vrijdag 10 en 17 januari en op zaterdag 11 en 18 januari 2020 is het bezoek aan het festival te combineren met een bezoek aan de expositie van Herman van Veen in Het Slot. Speciaal voor deze gelegenheid is alleen op deze data de expositie ’s avonds geopend. Tijdens het Lichtkunstfestival is de Brasserie geopend voor een hapje en een drankje en rondom het vuur buiten op het Slot plein kunnen kinderen marshmallows roosteren.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.lichtkunstfestivalslotzeist.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!