Foto: Charles BatenburgFoto: Charles Batenburg
Back Back Nieuws

Internationaal eSports toernooi terug in Ahoy

08 februari 2019

Riot Games heeft bekend gemaakt dat de finales van de League of Legends European Championships komend voorjaar in Rotterdam gaan plaatsvinden.

Een terugkeer

Het is niet de eerste keer dat de finales van de League of Legends European Championships (voorheen European League of Legends Championship Series) in Ahoy gaan plaatsvinden. Drie jaar geleden was Ahoy ook al de venue voor de finales van de Europese League of Legends competitie.

Erg populair

De LEC spring-finals worden komend voorjaar op 13 en 14 april gespeeld. De beste teams gaan dan onderling uitmaken wie Europa mag vertegenwoordigen bij het mondiale Mid-Season Invitational event. De teams kunnen in Ahoy worden toejuicht door circa 15.000 fans, drie jaar geleden was het event binnen no-time uitverkocht.

De spring-finals zijn het slotstuk van het eerste gedeelte van de League of Legends competitie. Het eerste deel van de competitie bestaat uit negen speelrondes en stopt in maart. Vervolgens worden de play-offs gespeeld, waarna in Ahoy de finales gaan plaatsvinden. Het tweede gedeelte van het League of Legends seizoen (de Summer Split) start mogelijk in juni.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!