Inter Scaldes en Pillows prikkelen de zintuigen Inter Scaldes en Pillows prikkelen de zintuigen
Back Back Interview

Inter Scaldes en Pillows prikkelen de zintuigen

08 januari 2024

Gelegen tussen de Ooster- en Westerschelde, in Kruiningen Zeeland, tref je de mogelijkheid om hoogstaande cuisine te combineren met luxueus overnachten. Hier vind je het gerestylde restaurant Inter Scaldes (Latijn voor ‘tussen de scheldes’), als onderdeel van Pillows Luxury Boutique Hotel Inter Scaldes. Samen brengen ze een zintuigprikkelende ervaring die elk business event onvergetelijk maakt. Afgelopen herfst opende Inter Scaldes de deuren, met chef Jeroen Achtien en zijn vrouw Sanne aan het roer. We spraken met Sanne Achtien over hun verhuizing naar Nederland en hoe Zeeland hen tot nu toe heeft ontvangen.

Van Zwitserland naar Zeeland

Begin 2023 kondigden voormalige Inter Scaldes eigenaren Jannis en Claudia Brevet aan te stoppen met hun driesterrenrestaurant in Zeeland, dat vanaf dat moment onderdeel zou worden van de Pillows Hotel Collectie. Sanne: ‘Jeroen en ik woonden destijds inmiddels 5,5 jaar in Vitznau Zwitserland, waar hij twee sterren bij elkaar had gekookt. Via een foodblogger die in ons restaurant Sens had gegeten ontdekten we dat Jannes en Claudia een opvolger zochten en het liefst een stel wilden. Een week later zijn we naar Zeeland gereden om de omgeving aan te voelen en het voelde meteen heel goed. We hadden in Vitznau een mooi leven opgebouwd, met fijne vrienden, maar een gemis naar Nederland is er altijd een beetje geweest.’

Zalige Zeeuwse rust

Ondanks dat het koppel oorspronkelijk niet uit Zeeland komt, voelen ze zich thuis. Sanne: ‘Ik kom uit de Veluwe en Jeroen uit Friesland, en Zeeland heeft ook dat plattelandsgevoel waar we beiden van houden. In Zwitserland woonden we ook vrij afgelegen. We werken natuurlijk de hele dag met zoveel mensen en staan altijd aan. Dat doen we met veel plezier en liefde, maar dan is ook heerlijk om dat in je vrije tijd niet te hoeven. We zoeken de drukte op wanneer we willen, want binnen een half uur sta je midden het levendige Antwerpen.’

High-cuisine meets high-end overnachten

De samenwerking tussen Pillows Hotel en Inter Scaldes is er een met veel vrijheid en blijkt een goeie match. Sanne: ‘De gebouwen zitten vlak naast elkaar en wij zijn ook mede-eigenaar van het Pillows Hotel, dus we werken veel samen. De opening was ruim een maand geleden en we hebben al veel vaste gasten van Jannis en Claudia mogen ontvangen. Iedereen was natuurlijk heel nieuwsgierig en tot nu toe zijn al onze gasten met een glimlach de deur uit gelopen.’

Poëzie op je bord

Tuille van pulpo, gevuld met Hollandse kruidenworst, mosterdzaad, crème van de schil van citroen en geschaafde pulpo. Of Cornetto van langoustine met een sorbet van heldere tomatenbouillon, gelakt met rode curry, met een saus van langoustine, saffraan kombucha en dragon olie. Waar het bij de gerechten van Jannis vooral draaide om minimalisme en soberheid, spelen bij Jeroen verfijning, harmonie en vernieuwing een gastronomische hoofdrol. Eigenschappen die ook gelden voor alle Pillows Hotels wereldwijd en door deze nieuwe samenwerking in het bijzonder voor Pillows Inter Scaldes. Scroll door de website van het restaurant en een gevoel van sereniteit en natuur wordt op een bijna poëtische manier vertaald in beeld en tekst. Het bereid je voor op wat je op culinair vlak mag verwachten. Sanne: ‘We vinden het belangrijk dat elke hap een verrassing is. Jeroen kookt met veel verschillende ingrediënten en wanneer er een uit balans is klopt het hele gerecht niet meer. Op een paar dingen na zijn alle ingrediënten heel lokaal. Zeeland is voor hem een grote inspiratiebron.’

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!