Back Back Nieuws

Intentieovereenkomst exploitatie Schiecentralestudio's

22 december 2006
Het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam en Van der Linde Party Productions B.V. hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de exploitatie van de Schiecentralestudio’s in het Lloydkwartier. Beide partijen spreken hiermee het voornemen uit te komen tot een huurovereenkomst voor 5 jaar per 1 april 2007.

Het OBR stelt hierbij als randvoorwaarde aan Van der Linde dat jaarlijks minimaal 30% van de door hen te initiëren evenementen in de sfeer van 'media' zullen zijn. Hiermee zal het aandeel media van de evenementen die in de Schiecentralestudio’s worden georganiseerd stijgen van 5 naar 30%. Tot media worden gerekend: film & tv, animatie, gaming, internet, communicatie en audio. Daarnaast zal Van der Linde, om de Schiecentralestudio’s exploitabel te maken, besloten business-to-business evenementen organiseren zoals bedrijfspresentaties, diners, feestelijke events en beurzen.

Tot op heden exploiteert het OBR de studio’s in de Schiecentrale zelf, maar vindt dit niet langer gewenst omdat deze gemeentelijke dienst de kennis en ervaring mist om op een marktgerichte manier te opereren, waardoor jaarlijks een aanzienlijk verlies wordt geleden.

Het partnerschap met Van der Linde komt voort uit een openbare aanbesteding. Van der Linde zal voor de verhuringen van de studio’s samenwerken met een contractpartner die kennis en ervaring heeft met de mediabranche en het verhuren van ruimtes voor multifunctionele doeleinden in bijzondere omstandigheden, met garantie voor behoud van identiteit en cultuur van het onroerend goed en haar omgeving.

Een aantal partijen uit de Rotterdamse tv & filmwereld heeft aangegeven zich enigszins bezorgd te maken over commerciële exploitatie van de Schiecentralestudio’s. De komende maand zullen het OBR en Van der Linde deze partijen uitnodigen voor een oriënterend gesprek om samen met hen te komen tot een breed gedragen plan voor de invulling van de 30% media-evenementen. Het OBR heeft er vertrouwen in dat de uitstraling van de Schiecentrale als mediacomplex wordt versterkt door de toename aan media-evenementen in de samenwerking met Van der Linde.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!