MunotMunot
Back Back Locaties

Inspiratiereis Zürich en Schaffhausen: de ideale destinatie voor duurzame evenementen

14 juli 2020

De gelukkigste mensen ter wereld? Die leven in Zürich! Met het schitterende meer, het alpenpanorama, een goede werkgelegenheid en een bruisend cultureel leven is dat niet verwonderlijk. Het maakt de stad bovendien – ook door de internationale luchthaven - de ultieme zakelijke destinatie. Traditioneel Zwitserland? Dan ben je in Oost-Zwitserland aan het juiste adres, de glinsterende Bodensee, het heuvelachtige Appenzellerland en de watervallen van Schaffhausen. Switzerland Convention & Incentive Bureau organiseert van vrijdag 28 augustus t/m zondag 30 augustus 2020 een inspiratietour om kennis te maken met deze veelzijdige bestemmingen.

 • Zürich
  Zürich
 • The Circle
  The Circle
 • Lindt Chocolate, Zürich
  Lindt Chocolate, Zürich
 • Schaffhausen
  Schaffhausen
 • Schaffhausen
  Schaffhausen

Populaire onthaalregio

Gelegen aan de Zürichsee en de rivieren de Limmat en de Sihl is het water in de grootste stad van Zwitserland nooit ver weg. Het zorgt voor een aangenaam klimaat en een vruchtbare bodem voor zakelijke activiteiten. Als onthaalregio voor meetings, congressen en seminars wordt Zürich dan ook steeds populairder. Als Zwitserland op zich al een ongeëvenaarde dichtheid aan culturele, stedelijke en natuurlijke ervaringen op een zeer klein gebied biedt, dan doet Zürich als stad daar nog een schepje bovenop!

Corporate hub

Naast het feit dat Zürich inmiddels hip & happening is, is Zürich is een van de grootste financiële centra van de wereld en het economische en wetenschappelijke hart van Zwitserland. Veel multinationals hebben een vestiging in de stad. Als corporate hub is de stad een interessante bestemming voor incentive reizen of internationale meetings. De stad draagt daarnaast de titel Sustainable Convention City: Zürich is de ideale plek voor het organiseren van duurzame evenementen.

Openbaarvervoersnetwerk

Zwitserland staat bekend om zijn uitgebreide openbaarvervoersnetwerk met korte afstanden tussen bestemmingen. Met het Swiss Travel System reis je onbeperkt met trein, bus en boot. Reizen in Zwitserland is niet zomaar een reis, het is een beleving.

Puur natuur

Glooiende heuvels, groene weiden, koeien en verrassend landschap. Weg van de drukte, de natuur in. Op slechts 40 minuten van de luchthaven van Zürich. Het onbekendere Oost-Zwitserland ligt verscholen ‘achter’ Zürich. De rivier de Rijn stroomt vanuit Graubünden, via de Bodensee en dendert bij Schaffhausen naar beneden om uiteindelijk in de Noordzee te belanden.

Switzerland Convention & Incentive Bureau

Om de Nederlandse evenementenorganisatoren kennis te laten maken met dit meetingland bij uitstek, heeft Switzerland Convention & Incentive Bureau in samenwerking met Zurich Tourism en Schaffhauserland Tourismus een gevarieerd programma samengesteld. Lisette van Dolderen, Key Account Manager Switzerland Convention & Incentive Bureau: ‘Het doel van deze studiereis is om de deelnemers in kort tijdbestek veel verschillende aspecten van Zwitserland te kunnen laten ervaren. We bezoeken verschillende venues, genieten van de lokale gastronomie, ontdekken stad, meer en bergen en ervaren het gebruik van het excellente openbaar vervoer (trein, tram, boot).'

Tipje van de sluier

Om de deelnemers zo veel mogelijk te verrassen met de mogelijkheden van de stad, worden er verschillende venues bezocht – de meeste spiksplinternieuw! Magdalena Krol, Relationship Management van Zürich Tourism geeft alvast een tipje van de sluier: ‘We beginnen ons bezoek aan Zürich met een rondleiding bij The Circle at Zurich Airport. Een primeur, want The Circle opent pas 1 september. Het complex herbergt onder andere het Convention Centre met meetingmogelijkheden tot 1500 personen, maar ook 550 hotelkamers, restaurants, winkels, shops en een ziekenhuis. Het is daarmee the best connected spot in Zwitserland en misschien wel in Europa.’ Ook staat er een bezoek aan Hotel Alex Lake Zürich in Thalwil op het programma, een diner bij het door Phillipe Starck volledig verbouwde La Réserve Eden au Lac.

‘Helen Surbeck, Groups Travel van Schaffhauserland Tourimus neemt ons mee naar hét spektakel van Oost-Zwitserland – de watervallen van Schaffhausen, de grootste watervallen van Europa. Regenjas aan, want een droog pak is niet gegarandeerd! We maken kennis met het historische stadje Schaffhausen met de vesting Munot en overnachten in Vienna House zur Bleiche Conferentiehotel, onderdeel van Vienna House Group met 130 moderne kamers. Het enige 4* hotel van Schaffhausen’, aldus Desiree Diets, PR Manager Vienna House Group.

Er is tijdens deze exclusieve kennismaking met Zwitserland plaats voor 10 personen. Aanmelden kan via deze link.

Over Switzerland Convention & IncentiveBureau (SCIB)

Switzerland Convention & IncentiveBureau (SCIB) is de overkoepelende organisatie die Zwitserland promoot als bestemming voor meetings, incentives, congressen en evenementen. SCIB geeft onafhankelijk advies over de bestemmingen en helpt bij de organisatie van de volgende meeting of incentive en bij het opvragen van offertes. Deze diensten zijn kosteloos en vrijblijvend.

Door > Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!