Back Back Nieuws

Inspiratiedag zakelijke groepsmarkt op Texel

10 maart 2015
Even helemaal weg uit de dagelijkse routine, terwijl je er zó zit: dat is volgens VVV-directeur Wouter de Waal het geheim van Texel als bestemming voor bedrijfsuitjes, vergaderarrangementen, congressen en andere zakelijke evenementen. Texel heeft een scala aan voorzieningen om van zo’n bijeenkomst een succes te maken. De zakelijke (groeps)markt kan dit zelf komen ervaren wordt op donderdag 12 maart tijdens de tweede Inspiratiedag.

Ver maar toch dichtbij
Het succes van de vorig jaar voor het eerst gehouden Inspiratiedag was voor VVV Texel aanleiding om hier in 2015 een vervolg aan te geven. Want dat Texel de perfecte locatie is om ver van de dagelijkse beslommeringen de zaken weer even op een rijtje te zetten, afstand te nemen voor een goede analyse of om medewerkers te belonen voor hun inspanningen, mag nóg meer naar buiten gebracht worden. VVV-directeur Wouter de Waal: 'Je bent hier dicht bij huis toch helemaal weg. Texel ligt op een uurtje rijden van Amsterdam, de boot doet er kort over, vaart de hele dag door en is ook nog eens goedkoop.'

Proef Texel
Texel heeft een groot aantal mogelijkheden om een verblijf met een groep tot een doorslaand succes te maken. Op het eiland bevinden zich eersteklas verblijfsaccommodaties waar vergaderingen of trainingen gecombineerd worden met een easygoing-vakantiegevoel. Daarnaast zijn er unieke Texelse locaties voor vergaderingen, seminars en workshops: van schapenboet tot strandpaviljoen en van bierbrouwerij tot viskotter. Texel blinkt ook uit op actief, cultureel, creatief en culinair terrein. 'De beste manier om kennis te maken met de vele mogelijkheden die Texel te bieden heeft, is door het zelf te proeven, te bekijken, te doen en erover te horen in het gezelschap van echte Texelse professionals,' aldus Wouter de Waal.

Inspiratiedag
Op 12 maart wordt een compleet verzorgd programma aangeboden met onder andere een unieke overtocht van Den Helder naar Texel met TX35 ‘De Zeester’, diverse strandactiviteiten, spannende juttersverhalen bij Juttersmuseum Flora, een balletje slaan op de golfbaan, een solextour en een afsluitende borrel in Restaurant Het Schoutenhuys. Bijna alle deelnemers aan de Inspiratiedag blijven vervolgens overnachten in Hotel Greenside of Grand Hotel Opduin. De hotels bieden dit geheel gratis aan. Dat het programma mag rekenen op enthousiaste reacties, blijkt wel uit al uit het aantal aanmeldingen. Voor de dag hebben zich 43 deelnemers aangemeld; dat is twee keer zo veel als vorig jaar.

Tijdens de Inspiratiedag zetten maar liefst zeventien Texelse bedrijven zich in om er een fantastisch programma van te maken. De Inspiratiedag wordt mede mogelijk gemaakt door Evenementenbureau Texel, Hotel Groep Texel, Zandbank Texel, Paal 17 Aan Zee & Zomers, Grand Hotel Opduin en VVV Texel.

Foto: Liselotte Schoo Fotografie 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!