Back Back Nieuws

Inschrijving Horecava Innovation Award 2013 geopend

27 september 2012
De inschrijving voor de 13e editie van de Horecava Innovation Award is geopend. Leveranciers en fabrikanten kunnen tot vrijdag 9 november aanstaande vernieuwende producten en diensten aanmelden voor deze prestigieuze prijs, die jaarlijks tijdens de Horecava wordt uitgereikt. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt alle innovaties in vier categoriën: Food & Beverage, Equipment & Services, Interior & Design en Concepts & Co-Creation. Horecava, het nationale platform voor professionals in de foodservice industrie, wordt van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2013 gehouden in Amsterdam RAI.

Publiciteit, nieuwe klanten en extra omzet
Vorig jaar nam IceWizard de Horecava Innovation Award 2012 mee naar huis, voor hun Icefondue, een nieuwe vorm van fondue. Gasten kunnen met dit concept ijs-tapas maken in stikstof van minus 196 graden C. IceWizard won eveneens in de categorie Concepts & Co-Creation. Het winnen van de prijs betekende voor het jonge bedrijf veel publiciteit, nieuwe klanten en extra omzet. Koen Gillis: ‘De afgelopen maanden is onze omzet verdriedubbeld.’ Ook de overige categoriewinnaars stonden breed in de belangstelling bij media en marktpartijen.

16 nominaties
De jury maakt de 16 nominaties (vier per categorie) voor de editie 2013 in de derde week van november bekend. Twee weken later krijgen de genomineerde bedrijven de kans om hun inzending te verdedigen voor de vakjury. Op maandag 7 januari 2013 worden tijdens de opening van Horecava de winnaars bekendgemaakt. Ook wordt er voor de tweede keer een publieksprijs toegekend. Aanmelden voor de wedstrijd kan via horecava.nl

Open wedstrijd
Karin Lindenhovius, beursmanager Horecava: ‘Iedere leverancier kan inzenden, ook als men niet exposeert op Horecava 2013. Zolang de innovatie maar bijdraagt aan omzet- of margeverhoging, kwaliteitsverbetering, kostenverlaging en efficiënter en/of veiliger werken.’ Een onafhankelijke jury van ondernemers, deskundigen en vakjournalisten beoordeelt alle inschrijvingen door middel van het testen, bekijken en proeven van de ingestuurde producten om tot vier nominaties per categorie te komen. Bezoekers aan de Horecava krijgen een goed overzicht van de meest opvallende inzendingen voor de wedstrijd. Alle 16 nominaties zijn op de beursvloer namelijk te zien op de themawereld INNOVEER!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!