Back Back Nieuws

Innovatie en duurzaamheid staan centraal op Horecava

08 januari 2016
Innovatie blijkt door de jaren heen één van de belangrijkste bezoekredenen aan de Horecava. Ook duurzaamheid vormt steeds meer een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsvoering van de horecaondernemer. Het InnovationLAB op de beurs is dé plek waar vernieuwing binnen thema’s als technologie, marketing en duurzaamheid zichtbaar wordt gemaakt. Hier is te zien hoe trends vertaald kunnen worden in nieuwe kansen voor het horecabedrijf. Zo is er een bijzondere demonstratie met 3D food printing. De Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, beleeft in 2016 haar 60e editie, en vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari in RAI Amsterdam.

In het InnovationLAB zijn allereerst de genomineerden en winnaars van de Horecava Innovation Award te vinden. Ten tweede presenteren innovatieve ondernemingen er hun productontwikkelingen en worden innovatieve food & beverage-concepten geserveerd. Als derde geven sprekers op het podium hun visie op innovatief ondernemen.

Horecava Innovation Award
Een toekomst vol digitale kansen en voedseltechnische uitdagingen. Dat blijkt uit de 124 inzendingen die de vakjury van de Horecava Innovation Award dit jaar mocht beoordelen. Sfeer, smaakbeleving, minder verspilling en ongezonde toevoegingen, en écht contact zijn de centrale thema’s bij de zestien genomineerde producten en diensten.

Maandag 11 januari worden de vier categoriewinnaars, de overall winnaar, de publieksprijs en de winnaar van de Karel de Vos Award bekendgemaakt. Deze laatste gaat naar de meest gastgerichte innovatie, die de horecaondernemer ondersteunt in zijn bedrijfsvoering en die geproduceerd wordt met respect voor mens, dier en planeet.

Innovatieve ondernemingen
Diverse innovatieve ondernemingen presenteren vier dagen lang doorlopend nieuwe productontwikkelingen in het InnovationLAB. Naast alle initiatieven op het InnovationLAB zijn er ook nog talloze primeurs bij de exposanten op de beursvloer te ontdekken. De innoverende exposanten zijn herkenbaar aan een vloersticker op hun stand.

Visie op de toekomst
Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Experts geven hun mening over trends en de toekomst. De Horecava heeft verschillende branchekenners gevraagd naar hun mening over trends en de toekomst in de horeca. Bekijk hier de video.Foto: byFlow met de 3D food printer: hoe gaat food printing in zijn werk en wat zijn de mogelijkheden voor de horecaondernemer? De 3D printer is dé trigger op het InnovationLAB. ‘Kaviaar’ en ‘chocolade’ printen, koekjes met de zelfgeschreven naam van de bezoeker. Of taarten met zijn gezicht als topping. De mogelijkheden van 3D printing zijn legio. Met hetzelfde apparaat zijn ook accessoires van plastic of keramiek te printen, of siliconen mallen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!