Innofest test afbreekbaar festivalbandjeInnofest test afbreekbaar festivalbandje
Back Back Nieuws

Innofest test afbreekbaar festivalbandje

07 augustus 2019

Tijdens Paradigm Festival, het elektronisch muziekfestival dat komend weekend in Groningen plaatsvindt, test een jonge ondernemer een nieuw soort festivalbandje. Het van hennep gemaakte bandje is biologisch afbreekbaar en biedt festivalbezoekers een blijvende herinnering door de plantzaadjes die in het bandje zitten. Plantjebandje is aanwezig namens Innofest, dat Paradigm en andere festivals inzet als living labs om ondernemers zo de kans te geven hun prototypes te testen.

Designstudente Tessa Hesseling (22) van de Groningse Hanzehogeschool ontwierp het duurzame festivalbandje. 'Festivalbandjes zijn meer dan een entreebewijs. Veel festivalbezoekers dragen ze helemaal af, als een blijvende herinnering. Toen ik zocht naar een milieuvriendelijk alternatief voor plastic, was ik dus op zoek naar materiaal dat een tijdje meegaat. Hennep, dus', zo vertelt Hesseling. Uit de zaadjes die in het bandje zitten, kunnen bezoekers na gebruik bovendien een plantje laten groeien als levend aandenken aan het festival. Het nieuwe festivalbandje sluit daarnaast goed aan bij de toenemende wens van festivals om een zo’n duurzaam en circulair mogelijk evenement te organiseren.

Hebben festivalgangers behoefte aan advies over het maken van gezonde keuzes?

De andere test op Paradigm is in handen van The Fork, een blockchainspecialist die met name actief is in de agri- en foodsector. Tijdens Paradigm willen de ondernemers van The Fork testen of bezoekers open staan voor persoonlijk voedingsadvies tijdens een festival. De feedback die komend weekend wordt verzameld, draagt bij aan de verdere ontwikkeling van een app voor levensstijladvies. Hierbij spelen gezonde en bewuste keuzes op het gebied van voeding een belangrijke rol. Innovatiescout Christiaan Glerum denkt dat er veel vraag is naar een dergelijke app. 'Leefstijladvies is de afgelopen jaren duidelijk een groeimarkt, zeker wat voeding betreft. Je ziet bijvoorbeeld dat zorgverzekeraars steeds meer inzetten op preventie en interventie, waarbij een dergelijke app een heel laagdrempelig en nuttig instrument kan zijn. Het is spannend om te zien of het idee ook aanslaat bij de bezoekers van een festival. Daar staan gezonde keuzes tenslotte lang niet altijd centraal', zegt Glerum.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!