Initiatief Buurtkeukens organiseert Nationale Foodtruck DagInitiatief Buurtkeukens organiseert Nationale Foodtruck Dag
Back Back Nieuws

Initiatief Buurtkeukens organiseert Nationale Foodtruck Dag

13 oktober 2020

Het initiatief Buurtkeukens komt met een nationaal evenement. Met evenementen- en conceptenbureau RARE, organisator van Taste of Amsterdam, slaan zij de handen ineen om foodtrucks in het zonnetje te zetten. Samen roepen zij iedereen op om op zaterdag 24 oktober 2020 overal in Nederland een foodtruck uit te nodigen om hun gerechten te kunnen verkopen. Via www.buurtkeukens.nl kunnen de foodtrucks aangevraagd worden. Alles uiteraard opgezet zodat dit COVID-19 proof kan plaatsvinden. Foodtruck ondernemers worden extreem hard geraakt in deze coronatijd, omdat zij natuurlijk vooral afhankelijk zijn van het festivalseizoen.

Buurtkeukens

Buurtkeukens.nl is een initiatief dat is ontstaan met de intrede van COVID-19. Nadat Jeroen Janssen begin maart 2020 een foodtruck voor een avond naar zijn buurt haalde om deze ondernemer aan de broodnodige omzet te helpen, bleek dit ook een impuls voor de saamhorigheid in de buurt te zijn. Via buurtkeukens.nl regel je supermakkelijk een foodtruck voor jouw buurt en tegelijkertijd help je een foodtruckondernemer. De host (aanvrager) zorgt voor elektriciteit en/of water en promoot alles van tevoren via populaire buurt-apps, andere app-groepen of social media.

De Nationale Foodtruck Dag

De Nationale Foodtruck Dag is een terugkerend initiatief en gaat jaarlijks plaatsvinden in oktober. Het afgelopen half jaar hebben al meer dan 600 buurten foodtrucks uitgenodigd, door heel Nederland. Het doel is om in zo veel mogelijk buurten en andere locaties in Nederland een foodtruck te plaatsen op deze Nationale Foodtruck Dag. Met deze dag willen we bewerkstelligen dat buurten, bedrijven en andere organisaties in heel Nederland foodtrucks blijven bestellen het hele jaar door. Dit kan immers tijdens alle jaargetijden. Weer of geen weer, de ‘foodtruck-chefs’ staan altijd met veel passie en plezier voor de gasten te koken. Zeker in de huidige coronatijd kunnen deze ondernemers de extra promotie goed gebruiken.

Aanvragen, bestellen of aanmelden?

Op de website van Buurtkeukens staat een overzicht van de foodtrucks die meedoen aan het initiatief. Per foodtruck staat aangegeven wat voor keuken er wordt gevoerd, welk menu er wordt geserveerd, waar de foodtruck naartoe kan komen en vanaf hoeveel bestellingen de truck naar jouw buurt komt.

Heb jij een prachtige foodtruck en wil jij meedoen aan de Nationale Foodtruck Dag? Meld je dan aan en verblijd de Nederlandse buurten met jouw foodtruck!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!