Back Back Nieuws

ING Renault Formule 1 wagen daalt neer uit nok The Factory | foto's

24 januari 2007
In aanwezigheid van 500 internationale en voornamelijk autojournalisten vond vanmiddag voor de eerste keer in Nederland een presentatie plaats van een Formule 1 wagen: de ING Renault Formule 1 wagen. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur werd de bolide met een spectaculaire show aan de pers gepresenteerd in de Amsterdam Convention Factory. High Profile was aanwezig en zag de fonkelnieuwe racewagen op het moment suprème uit de nok van het dak naar beneden komen.

NAAR DE FOTO'S

De organisatie van het prestigieuze evenement was in handen van het Engelse bureau Sprout, de vaste producent voor de Renault Formule 1 introducties in samenwerking met de Amsterdam Convention Factory. Renault gaf als motivatie voor deze locatiekeuze aan The Factory een trendy locatie te vinden met een back to basic uitstraling, in Amsterdam, goed te verduisteren en met een constructie waarmee het 't draagvermogen heeft om een Formule 1 wagen naar beneden te takelen zonder dat het dak mee wordt genomen.

In de grote middenruimte van The Factory vond het evenement plaats, met op de kopse kant een tribune voor de journalisten die een korte spectaculaire show zagen met een filmische impressie, interviews met Renault F1 teammanager Flavio Briatore en ING topman Michel Tilmant. Als finale kwam de nieuwe wagen uit de nok van The Factory naar beneden. Onder luid applaus.

The Factory heeft hiermee een heuze logistieke stunt binnengehaald. De opbouw van het evenement startte al in de nacht van zondag op maandag, het evenement duurde officieel tot drie uur vanmiddag met daarna nog enkele interviewmomenten, maar om vijf uur moet alles afgebouwd zijn om plaats te maken voor de voorbereidingen op de reguliere voorstellingen van de Blue Man Group.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!