Back Back Nieuws

Industrion breidt uit met 1500 vierkante meter

19 februari 2007
Industrion in Kerkrade ondergaat vanaf 1 september een grootschalige herinrichting en verbouwing, waarbij de indeling van het huidige gebouw ingrijpend wordt gewijzigd en er aan de achterzijde van het museum een gedeelte wordt aangebouwd.

Alles bij elkaar komt er zo’n 1500 m2 Industrion bij, waarvan het grootste gedeelte wordt ingericht met publieksfuncties. Zo komt er meer ruimte voor het presenteren van grote wisseltentoonstellingen en voor de Labs. Ook zijn er plannen voor een multimediale inleiding op Industrion, komen er ontdekzones, waar jong en oud op interactieve wijze met wetenschap aan de slag kan, een 4D-theater en een “Future Dome”, waar het publiek niet alleen een blik in de toekomst zal kunnen werpen, maar de toekomst ook zelf zal kunnen vormgeven.

Met de nieuwbouw van Industrion is een bedrag van 2,5 miljoen euro gemoeid. Dit bedrag is in zijn geheel beschikbaar gesteld door de Provincie Limburg. Het startschot voor de verbouwing is dan ook gegeven door Gedeputeerde voor Cultuur, mevrouw Odile Wolfs. Zij onthulde op ludieke wijze de maquette van het nieuwe Industrion. De vernieuwingen in de presentatie van Industrion zullen bekostigd worden met gelden uit fondsenwerving, die vandaag ook officieel van start is gegaan.

Door de bouwwerkzaamheden zal een deel van de vaste presentatie tijdelijk niet toegankelijk zijn voor publiek. Het gemis van een gedeelte van de vaste presentatie zal opgevangen worden door een gevarieerde programmering van wisseltentoonstellingen, evenementen en activiteiten. Zo staan voor 2007 een grote expo over games en over innovaties uit China gepland.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!