Industrial Studios organiseert waardevolle denk-mee sessieIndustrial Studios organiseert waardevolle denk-mee sessie
Back Back Eventcase

Industrial Studios organiseert waardevolle denk-mee sessie

26 april 2023

Begin maart ontving Events.nl van Industrial Studios op Industriepark Kleefse Waard een uitnodiging met de volgende subkop: ‘Denk mee over de ontwikkeling van de meest duurzame, industriële evenementenlocatie van Oost-Nederland!’ Dat prikkelde natuurlijk meteen onze nieuwsgierigheid. Een paar weken later reizen we af naar het altijd vooruitstrevende Arnhem om een kijkje achter de schermen te nemen bij een gloednieuwe locatie, die nu nog volop in de steigers staat. We sluiten aan bij deze denk-mee bijeenkomst en de spannende sneak peek is verre van teleurstellend. Het geeft een interessante inkijk in hoe duurzaamheid er in de toekomst uit kan zien.

 

Hectares aan industrie, historie en energie

Voor wie nog nooit voet heeft gezet op dit industriepark een kleine omschrijving: bij aankomst valt op dat het terrein zowel industrie als energie ademt. De negentig hectare aan oude loodsen, fabriekshallen en zonnepanelen roepen dat gevoel meteen op. We worden netjes naar de ruimte genavigeerd waar de bijeenkomst met een zeer selecte groep eventprofessionals plaatsvindt. Als voormalig terrein van de Algemene Kunstzijde Unie en AkzoNobel, lijkt het duurzaamheidsthema in de vezels van het beton te zitten. Een ideale basis en bovendien een sterk verhaal voor een locatie die de ambitie heeft om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn. 

Enthousiasme alom

Na een korte kennismakingsronde gaat de presentatie van start met Cas van Horck en Robert van den Tooren als gastheren van de dag. Meteen wordt duidelijk hoe enthousiast beide heren zijn en hoe ambitieus de plannen. Het enthousiasme slaat al snel over op het selecte groepje en er ontstaat ruimte om gedurende de presentatie met vragen en feedback te komen. De tekeningen van het architectenbureau laten een grote industriële hal zien, die door innovatieve, akoestische schuifwanden op is te delen in verschillende subruimtes. Het wordt duidelijk dat naast duurzaamheid flexibiliteit ook één van de kernwaarden zal zijn. De presentatie gaat zelfs zo ver als het gebruik van de type stoelen en de heren staan erg open voor de meest praktische tips vanuit de groep evenementorganisatoren. 

Op naar de bouw

De dag is natuurlijk niet compleet zonder een site visit, dus wandelen we met de veiligheidshelmen op naar het bouwterrein. De ruimte is indrukwekkend groot, met hoge plafonds en immense dakramen, die de betonnen ruimte voorzien van sfeervol daglicht. Geen zorgen hierover, want tijdens de eerdere uitleg werd duidelijk dat ook goed is nagedacht over de nodige zonwering. De originele grote betonnen pilaren - inclusief de decoratieve, natuurlijke oxidatie - blijven onaangetast  en vormen het skelet waar de plannen omheen zijn ontworpen. Verschillende architectenprints die op ezels door de ruimte verspreid staan, laten zien hoe elke hoek eruit komt te zien. Het is een interessante kijk in de toekomst van een veelbelovende eventruimte. 

Events in het hart van de energietransitie

Een evenementenruimte in Arnhem, op oud industrieterrein met duurzaamheid als belangrijkste pijler. Tot dusver helemaal van deze tijd, maar nog niet buitensporig visionair. Wat gaat deze plek zo anders maken dan andere industriële evenementlocaties, die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan? Dat antwoord is niet heel makkelijk in een zin samen te vatten, want het is eigenlijk teveel om op te noemen. In de kern is het dit: Industriepark Kleefse Waard zal de enige eventruimte bieden waarbij je je beweegt te midden van de buzz rondom alles wat met circulaire en duurzame energietransitie te maken heeft. Jouw evenement zal plaatsvinden op een bruisende en dynamische campus, dat een ontmoetingsplek is voor start-ups, gevestigde bedrijven en opleidingsinstituten. Het uitwisselen van energie en kennis vindt daardoor niet alleen plaats op corporate level, maar vooral ook op humanitair level. En dat maakt Industrial Studios op Industriepark Kleefse Waard tot een buitengewoon interessante en levendige setting voor een evenement. 

 

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!