Back Back Nieuws

Indrukwekkend openingsweekend GLOW

12 november 2012
De zevende editie van GLOW is afgelopen zaterdag van start gegaan met een groots spektakel. Van 20.12 tot 20.18 uur verlichtten duizenden bezoekers met LEDlampjes de hemel. Hiermee creëerden zij samen een spectaculair lichtkunstproject in de lucht boven Eindhoven. Ook de lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars zijn de eerste dagen goed ontvangen. GLOW is nog tot en met zaterdag 17 november gratis te bewonderen in Eindhoven.

Spectaculair of ingetogen
Het fotogenieke festival GLOW 2012 onthult aan de hand van zowel spectaculaire lichtprojecties als ingetogen lichtinstallaties de vele gezichten van Eindhoven. Liefhebbers van experimentele lichtkunst kunnen voor het eerst terecht op GLOW-S in en rond het Klokgebouw op Strijp-S.

Favoriet bij het publiek zijn met name de projectie van Afterlight, Les Orpailleurs de Lumière op de Catharinakerk, de LED-figuren die proberen te ontsnappen uit het politiebureau aan de Mathildelaan en de driedimensionale wereld die Edwin van der Heide schept met lasers, klank en rook op het parkeerterrein van Philips. Ook GLOW-S heeft een mooie start beleefd. De interactieve en innovatieve lichtkunst werd als inhoudelijk sterk ervaren. Met name de projecten van Usman Haque en Crescenti, Kogan & Cantoni werden enthousiast ontvangen.

Drukte verwacht
In het openingsweekend kwamen naar schatting al 65.000 mensen op het evenement af. Door de verwachte drukte zijn delen van de binnenstad gedurende het festival ‘s avonds afgesloten voor doorgaand verkeer.
In het GLOW Café, in de voormalige Schellens textielfabriek is het programmaboekje met plattegrond en beschrijving van alle lichtkunstwerken te koop voor € 2,00.

Fotograaf: Peter Verver

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!