Indonesië geïnteresseerd in aanpak Cobraspen historische locatiesIndonesië geïnteresseerd in aanpak Cobraspen historische locaties
Back Back Nieuws

Indonesië toont interesse in aanpak Cobraspen historische locaties

11 december 2018

Luigi Prins van de Cobraspen Group heeft op de Global Business Summit van FIABCI Indonesia op Bali de interesse gewekt van de Indonesische Minister van Toerisme, de heer Yahja, over de ontwikkelingsaanpak van Cobraspen. Volgens de Minister kan een combinatie van functies een nieuwe toekomst bieden voor stedelijke historische locaties en de toeristische en stedelijke ontwikkelingen in en rond steden in Indonesië. Indonesië is het vierde grootste land ter wereld met 260 miljoen inwoners.

Prins sprak op de Global Business Summit, die van 5 tot en met 8 december plaatsvond op uitnodiging van de Indonesische organisatie over de gebiedsontwikkeling van SugarCity in Halfweg en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Hij sprak niet alleen over de uitdagingen tijdens de bouw en realisatie van het project, maar ook over de uitdagingen na de oplevering van het gebied en over het internationale toerisme dat in de toekomst naar dit gebied komt en wat daarbij komt kijken.

Historie en nieuwe functies combineren

'Het is een grote eer om de minister van Toerisme te ontmoeten en dat op de top van 's werelds grootste vastgoedorganisatie,' aldus Luigi Prins. Voor de toekomst lijkt er een vruchtbare samenwerking te ontstaan waarbij Indonesië het specialisme van Cobraspen vraagt bij ontwikkelingen in binnenstedelijke gebieden. Cobraspen gebruikt in al haar ontwikkelingen de waarde van de historie en combineert nieuwe functies voor een bestendige toekomst voor een object of gebied. Deze toekomstgerichte visie van de Cobraspen Groep maakte indruk en kreeg veel waardering in Indonesië.

Over FIABCI

FIABCI is een internationale vastgoedorganisatie en opgericht in 1948. De organisatie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vastgoedplatform dat een breed scala aan disciplines op het gebied van vastgoed omvat. Tot de leden behoren makelaars, vastgoedmanagers, vastgoedadviseurs, projectontwikkelaars, aannemers, architecten, fiscalisten, financiers, advocaten, notarissen, accountants, advocaten, praktijk- of opleidingsinstituten en opleidingsinstituten. De Global Business Summit vindt ieder jaar plaats in een geselecteerd gastland. Dit jaar is dat Bali in Indonesië.

Over Prix d'Excellence

De zorg die Cobraspen besteedt aan industrieel erfgoed zorgt ervoor dat ze nieuwe waarde hebben voor de toekomst op lange termijn. Daarom krijgen veel Cobraspen-projecten veel aandacht in de media. Het oude industriële suikerfabrieksterrein bij Amsterdam (Halfweg), nu bekend onder de naam SugarCity, is daar een heel goed voorbeeld van. Iedereen leek het erover eens dat er geen toekomst was voor de 50.000 vierkante meter historisch industrieel erfgoed. Er moesten nieuwe gebouwen worden gebouwd. Cobraspen besloot de fabriek en de iconische suikersilo's te behouden en te herontwikkelen. De resultaten zijn indrukwekkend: hypermoderne kantoorruimtes en showrooms in de suikersilo's. De suikersilo's zijn nu met hun iconische lichtjes dé 'landmarks' van het gebied.

In 2012 werd de herontwikkeling van de suikersilos bekroond door de International Real Estate Federation FIABCI. Cobraspen won de eerste prijs in Nederland, de FIABCI Prix d'Excellence, en wereldwijd de tweede prijs.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!