Back Back Nieuws

Indian Summer wordt Maastricht Summer voor Belgische meeting planners

07 oktober 2013
‘Waarom zou de herfst niet Maastricht Summer kunnen heten,’ moeten ze bij het Maastricht Convention Bureau hebben gedacht. Vandaar dat ze met Maastrichtse partners op bezoek gaan bij Belgische vergaderorganisatoren om daar een herfstgroet te brengen en ze en passant Limburgs te leren koken.

Elk jaar in oktober brengen het Maastricht Convention Bureau en partners –dit jaar zijn het er 23- een bezoek aan bedrijven in België, met name aan mensen die vergaderingen organiseren. En omdat de organisatoren het team uit Maastricht elk jaar met open armen ontvangen, zijn de bezoeken dit keer niet in 1, maar in 2 weken gepland. Op die manier is het mogelijk bij maar liefst 32 bedrijven afspraken in te plannen. Doel van de bezoeken is Maastricht & regio te presenteren als bestemming voor diverse soorten zakelijke bijeenkomsten.

Maastricht: a star among cities
Judith Nijssen, Sales Manager Meetings & Incentives van het Maastricht Convention Bureau, legt uit wat het geheim is achter het succes: ‘Deze bijeenkomsten zijn voor alle aanwezigen zeer efficiënt en effectief: de meetingplanners hebben tijd voor ons vrijgemaakt en zijn dus geïnteresseerd in ons verhaal. Wij komen met een groep uit Maastricht & regio, wat betekent dat mensen in één keer een breed en compleet verhaal horen. Ze krijgen een duidelijk beeld van de diverse congres-, vergader-, en incentivemogelijkheden die hier zijn en men ziet daardoor beter hoe aantrekkelijk en dichtbij Maastricht & regio is en hoe deze regio kan bijdragen aan een succesvolle bijeenkomst. Men krijgt veel informatie in relatief korte tijd. En natuurlijk laten we een presentje achter, dit keer in de vorm van een kookboek waarmee mensen kunnen leren Limburgse gerechten te koken. Onze groep ziet er ook echt uit als een team: allemaal dragen we zwarte blouses met de tekst ‘Maastricht: a star among cities’. Die tekst liegt er niet om (lacht). En het is natuurlijk de bedoeling dat de planners na ons bezoek inzien dat dat precies is wat Maastricht is!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!