Back Back Nieuws

Inbrekers nemen sneeuw mee uit SnowWorld Zoetermeer

17 augustus 2011
In de vroege ochtend van woensdag 17 augustus is in de Zoetermeerse vestiging van SnowWorld ingebroken en daarbij een deel van het belangrijkste product, namelijk sneeuw (40 m3), om onduidelijke reden weggenomen.

 

SnowWorld staat voor een raadsel

Duty manager Bob de Graaff staat voor een raadsel: ‘Dit hebben we nog nooit meegemaakt. Mensen uit de buurt vragen in de winter wel eens om een emmertje sneeuw, maar dit is bizar. Het gekke is dat de sneeuw maximaal 2 dagen te conserveren is, dus er zal binnenkort ergens enorm wateroverlast zijn!’

 

Extra beveiliging in Landgraaf

SnowWorld heeft direct na vrijgave van de piste, voor sporenonderzoek, alle sneeuwmachines op volle toeren laten draaien en verwacht halverwege de ochtend alles weer aangevuld te hebben. Op bewakingsbeelden is te zien hoe eenvoudig de dieven via een grote toegangsdeur met een vrachtwagen de sneeuw hebben ingeladen. Vooralsnog blijft de inbraak onopgelost. Wel zal de directe de vestiging van SnowWorld in Landgraaf, waar veel internationale ski-teams trainen, extra laten beveiligen.

 

UPDATE: sneeuw is terecht!

SnowWorld Zoetermeer heeft zojuist laten weten dat de sneeuw is terug gevonden. In de Botanische Tuinen in Utrecht ligt een grote hoeveelheid sneeuw. Het is nog onduidelijk wat de sneeuw daar moet, maar duidelijk is dat het iets met de studenten introductieweek te maken zal hebben.

 

Sneeuwkoorts

De organisatie geeft geen commentaar en ook de Botanische tuinen zijn voor commentaar onbereikbaar. Vanmiddag wordt er door ‘Sneeuwkoorts’ een sneeuwballengevecht in Utrecht georganiseerd.

 

Piste is weer open

Vanuit SnowWorld wordt gelaten gereageerd. General Manager Marketing & Communication Ed Hasselman: ‘Studentengrap of niet, we hebben de afgelopen uren met man en macht moeten werken om de piste weer open te krijgen. Gelukkig is dat gelukt en blijft de schade beperkt’. Piste 3, waar de sneeuw ontvreemd was, is om 11 uur weer open gegaan.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!