Back Back Nieuws

Ik doe de groeten aan...

28 april 2006

Korte boodschappen van bezoekers van evenementen op video vastleggen en uitzenden via internet: dat is het nieuwe concept dat het bedrijf Webgroeten.NL uit Soesterberg onlangs heeft gelanceerd. Gefilmde bezoekers krijgen na het inspreken van hun boodschap een codekaartje mee. Aan de hand van de unieke code, kunnen ze thuis het filmpje via de internetsite van de opdrachtgever oproepen. Ook kan de video doorgestuurd worden, net als bij een zogenaamde “e-card” zodat nog meer mensen het filmpje kunnen zien.


“In de praktijk zie je dat mensen zodra ze op de film gezet zijn, de code direct via SMS naar familie, vrienden of kennissen sturen,” zegt Keimpe Paulus oprichter van Webgroeten.NL. De video staat dezelfde dag nog online, dus mensen kunnen bij thuiskomst vrijwel direct al gaan kijken.


De eerste ervaring heeft Webgroeten.nl opgedaan tijdens de Olympische Spelen in Turijn. Winnaars van opdrachtgever de Nationale Postcode Loterij werden door een filmploeg van Webgroeten.nl gevolgd. Thuisblijvers konden semi-live de sfeer proeven.


Webgroeten.nl is een bedrijf van Keimpe Paulus en Marc Adriani. De twee oprichters zijn sinds 2000 al actief met het fotomarketing bedrijf Opdefoto.NL. Het maken van foto’s op evenemten en beurzen en het publiceren van deze foto’s op internet, bestaat al langer. Ook bij het fotoconcept wordt gebruik gemaakt van het unieke code principe.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!