Back Back Nieuws

ijVENUES: nieuwe event & congres combinatie in Amsterdam centrum

07 november 2014
Een nieuwe event & congreslocatie in Amsterdam is gelanceerd: ijVENUES. De locatie, die meer dan 4.000m² aan mogelijkheden biedt, is in deze hoedanigheid een aanwinst voor Amsterdam en in het bijzonder voor het Oostelijk havengebied. ijVENUES is een initiatief van de vier inspirerende entertainment en gastvrijheid organisaties aan de oevers van het IJ: het Bimhuis, Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, Passenger Terminal Amsterdam (PTA) en het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Het resultaat is een multifunctionele eventlocatie op loopafstand van de historische binnenstad.

Bekijk hier de trailer van ijVENUES


Kickstart
De kroning van Koning Willem Alexander heeft de kickstart tot de samenwerking van ijVENUES gegeven. Tijdens de kroning heeft ijVENUES een belangrijke rol gespeeld. Het kroningsdiner heeft plaatsgevonden in het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis, de PTA fungeerde als security hub en het Mövenpick Hotel heeft alle overheidsofficials onderdak geboden. ‘Vanuit onze locatie gezien was er al een gezonde samenwerking tussen de vier partijen. Maar vanuit de markt en onze interne organisaties kwam steeds vaker het signaal dat een solide formele samenwerking, in de vorm van een one-stop-shop, nog meer voordeel zal bieden. De huidige markt heeft behoefte aan snelheid en een centraal communicatie punt, de organisaties zijn gebaat bij de creatie van een effectieve en efficiënte werkwijze, waarbij het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden hoeft te worden’, zegt Albert Rouwendal, directeur van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre.

Aanwinst

Voor de Amsterdamse MICE markt is ijVENUES een aanwinst vindt ook Marc Horsmans, Manager Business Marketing bij Amsterdam Marketing: ‘ijVENUES levert een fantastische bijdrage aan de ontwikkelingen in het Oostenlijkhavengebied. Daarnaast ligt het perfect ten opzichte van het Centraal station, alle uitvalswegen en het vliegveld. Gehuisvest in vier prachtige gebouwen biedt ijVENUES de stad Amsterdam een breed scala aan services en culturele mogelijkheden.’ Ook Eric Bakermans, Manager Marketing Meetings, Conventions & Events van het NBTC is blij met het initiatief: ‘Ik denk dat ijVENUES een prachtige toevoeging is aan het al ruime aanbod van event locaties in Nederland. Het is van grote waarde voor de Nederlandse muziek en congressen branche, omdat het zo’n diversiteit aan mogelijkheden biedt in combinatie met een groot en goed hotel.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!