IJsvrij: Zweeds Winter Wonderland in RotterdamIJsvrij: Zweeds Winter Wonderland in Rotterdam
Back Back Nieuws

IJsvrij: Zweeds Winter Wonderland in Rotterdam

02 december 2019

Langzaamaan kruipen de temperaturen omlaag en siert sfeerverlichting de stad; het IJsvrij Festival maakt het plaatje van winters Rotterdam straks compleet. Met een rijk programma zorgt het winterse festival dat er genoeg te doen is op en rondom het ijs. Tijdens de kerstdagen is IJsvrij Festival gewoon open en geniet je extra van de kerstsfeer met het betoverende vrouwenkoor Encore Rotterdam.

Winters evenement

Van 14 december tot en met 12 januari staat het IJsvrij Festival op het Rotterdamse Plein 1940. Tijdens dit een winterse evenement vol coole activiteiten kunnen bezoekers naast het gebruikelijke rondje schaatsen met vrienden, familie en collega's terecht voor tal van avonturen en optredens in en om het verwarmde IJsvrij-Café.

Liveoptredens en discoschaatsen

Twee vrijdagavonden (20 december en 10 januari) swing je het weekend in met het silent disco schaatsen. Iedere zaterdag en zondag geniet je van een DJ of een liveoptreden. ‘De winterse en Zweedse sfeer samen met het culturele programma en een unieke culinaire Zweedse menukaart maken het straks in de maand december een prachtige plek om te vertoeven’, aldus chefkok Martijn Korving.

Chefkok Martijn Korving

De volledig overdekte schaatsbaan heeft een verwarmd Zweeds café met een aantal mooie klassiekers zoals de bekende Zweedse gehaktballetjes, maar je kunt er ook smullen van minder bekende gerechten zoals Lussekatt, een heerlijk zoet saffraanbroodje of Jansson’s Frestelse. Alles samengesteld door niemand minder dan de Rotterdamse topchef Martijn Korving, bekend van o.a. Restaurant Zino.

Rotterdam Pride op 11 januari

Rotterdam heeft vrijheid hoog in het vaandel staan. Hier sluit IJsvrij Festival zich volledig bij aan en vindt het belangrijk om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Trots is IJsvrij Festival daarom op de ‘take-over’ van Rotterdam Pride op zaterdag 11 januari. De volledige zaterdag is dan geprogrammeerd door Rotterdam Pride waar het vieren van het leven centraal staat. Met spoken words, een ‘pride’ silent disco en artiesten die voor een uniek feestje zorgen.

IJsvrij Festival is van 14 december 2019 tot en met 12 januari 2020 geopend, 7 dagen in de week.

Fotocredits: Annemieke van der Togt

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!