IJsvrij Festival in Rotterdam gaat niet doorIJsvrij Festival in Rotterdam gaat niet door
Back Back Nieuws

IJsvrij Festival in Rotterdam gaat niet door

20 november 2020

IJsvrij Festival is inmiddels vaste prik in Rotterdam. Het winterse festival met romantisch overdekte schaatsbaan vond de afgelopen jaren plaats in Het Park bij de Euromast en op Plein 1940, naast het Maritiem Museum. Dit jaar was de organisatie van plan een vierde editie van het festival te organiseren op het Deliplein op Katendrecht, maar helaas gooide het coronavirus – net zoals bij vele andere festivals - roet in het eten.

Juist in deze tijd wilde Bureau Vermaeck, de organisatie achter IJsvrij Festival, de Rotterdammers een leuke activiteit in de buitenlucht bieden, op een veilige en verantwoorde manier. Maar vanwege de tweede coronagolf, de gezondheid van de bezoekers en de afgekondigde maatregelen van het RIVM ziet de organisatie de geplande editie van het festival eind 2020 toch niet door kan gaan.

In 2021 alsnog een editie

‘We keken er erg naar uit om eind dit jaar op het Deliplein neer te strijken’, vertelt Eva van der Vegt, directeur Bureau Vermaeck. ‘Maar we gaan niet bij de pakken neerzitten nu het niet doorgaat. We waren al een eind op weg met de voorbereidingen, dus zodra de omstandigheden het toelaten kunnen we IJsvrij Festival alsnog organiseren op deze plek. Als het lukt begin 2021, en anders zetten we in op december 2021. Uiteraard binnen de dan geldende maatregelen, de gezondheid van onze bezoekers staat voorop!’

Fotocredits > Fortuin Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!