IJspret in Spoorwegmuseum tijdens kerstvakantieIJspret in Spoorwegmuseum tijdens kerstvakantie
Back Back Nieuws

IJspret in Spoorwegmuseum tijdens kerstvakantie

20 oktober 2022

Het is inmiddels een bekende traditie: iedere middag discoschaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum. Ook deze kerstvakantie kunnen de ijzers weer uit het vet, tussen de historische treinen van het Spoorwegmuseum ligt als vanouds een echte ijsbaan. Het hele museum is van 24 december 2022 t/m 8 januari 2023 tijdens Winter Station twee weken lang in romantische wintersfeer met activiteiten en live muziek. Iedere dag om 16.00 uur gaan de discolampen aan en draaien we het volume van de muziek hoger. 

Winter Station

Het Spoorwegmuseum heeft altijd al een nostalgische uitstraling met het klassieke Maliebaanstation en de oude (stoom)locomotieven en treinen. In de kerstvakantie gaat daar een schepje bovenop. Kerstbomen, decoraties, guirlandes en duizenden lichtjes zorgen voor de ultieme kerstsfeer. De winterse gezelligheid spat er vanaf. Dit komt niet alleen door de prachtige aankleding, dagelijks is er ook een gevarieerd programma met lekker eten en drinken en allerlei leuke andere leuke activiteiten. 

IJsbaan

In de museumhal ligt een echte ijsbaan waar rondjes kunnen worden geschaatst om een antieke stoomlocomotief. De koek en zopie kan natuurlijk niet ontbreken. Rondom de ijsbaan kan iedereen genieten van heerlijk eten en drinken, terwijl de kinderen zich vermaken op de gladde ijzers. In de Expositieruimte draait een antieke draaimolen uit 1903 en buiten branden gashaarden waarboven marshmallows geroosterd kunnen worden. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!