Back Back Nieuws

IJsbeelden Festival klaar voor de start

06 december 2014
Vandaag gaat het IJsbeelden Festival in Zwolle open. De kunstenaars hebben inmiddels de laatste hand gelegd aan de ijs- en sneeuwbeelden die de wereld in beweging (World in Motion) uitbeelden. Voor deze beelden hebben de veertig kunstenaars van over de hele wereld 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw gebruikt. Het IJsbeelden Festival is geopend van 6 december 2014 tot en met 25 januari 2015.

In totaal neemt het IJsbeelden Festival in de historische werkplaats van de NS 1.200 mm² in. De 23 scenes met ijs- en sneeuwbeelden zijn verdeeld over drie tenten (gebouwen) in de loods. De bezoekers staat een interessante route te wachten waarbij na elke bocht of ijspoortje weer een nieuw scene opdoemt.

Wat is er te zien
De route begint in het laboratorium van Leonardo da Vinci, de wetenschapper/kunstenaar die enorm geïntrigeerd was door het vliegen van vogels. Dat moest voor de mens toch ook weggelegd zijn. Aan het einde van de wandeling is men getuige van de ondergang van de USS Arizona. Dit slagschip van de Verenigde Staten, dat in de haven van Pearl Harbor lag, werd door Japanse gevechtsvliegtuigen tot zinken gebracht.

Tussendoor komen de bezoekers onder andere langs de fatale eerste reis van de Titanic, de over New York zwevende Hindenburg (zeppelin), de Ford V8 van Bonnie en Clyde, een formule 1-wagen en Hannibal die met olifanten over de Alpen trekt. Dit is nog maar een greep uit de 23 scenes die overigens vaak uit meer dan één beeld bestaan. Er is ook genoeg interactie, want bezoekers kunnen plaatsnemen in een cockpit van een vliegtuig, in de Londen bus stappen en er weer uitgaan via een glijbaan, door een onderzeeër kruipen en stap in de slee van Kristoff, Elsa, Anna en Olaf, de hoofdrolspelers uit de Disney tekenfilm Frozen.

Eventplaza
Het grootste deel van de historische werkplaats is omgedoopt tot het Eventplaza. Voor het bezichtigen van de imposante ijs- en sneeuwbeelden moet toegang worden betaald, maar het Eventplaza is gedurende de openstellingsperiode van het IJsbeelden Festival gratis toegankelijk. Het Eventplaza is een prima plek om even bij te komen van de ijspret en te genieten van de lekkerste winterse drankjes en gerechten. Een heerlijke erwtensoep of een warme apfelstrudel maken het winterse gevoel compleet.

Ook voor de jeugd heeft het Eventplaza enorm veel te bieden. Wat te denken van een bioscoop waar heuse films vertoond worden, diverse kermisattracties, springkussens en een gaming zone. De Warner Gaming Zone biedt de mogelijkheid om LEGO games te spelen. Het mooie is dat niet alleen de toegang tot het Eventplaza gratis is, ook alle attracties zijn gratis.

Zakelijke arrangementen
Het Eventplaza (inclusief het IJsbeelden Festival) is ook een geweldige plek voor familiefeesten, recepties, verjaardagsfeesten of bedrijfsfeesten. Er zijn verschillende zakelijke arrangementen beschikbaar. Voor meer informatie hierover, mail naar info@organisatieteam.nl. Daar kan men ook informatie inwinnen over de vele mogelijkheden en speciale groepskortingen.

Voor de openingstijden, entreeprijzen en een speciale NS actie, zie de website.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!