IHCP franchiser Hilton Garden Inn Hotel LeidenIHCP franchiser Hilton Garden Inn Hotel Leiden
Back Back Nieuws

IHCP franchiser Hilton Garden Inn Hotel Leiden

04 maart 2024

Na de aankoop van Hilton Garden Inn Leiden in augustus vorig jaar, kan hotelgroep International Hotel Capital Partners (IHCP) melden dat het Hilton Garden Inn volledig gefranchised is in eigen beheer, maar wel onder de brandnaam Hilton.

Hilton Garden Inn Leiden was tot nu toe een managed hotel dat werd gerund namens de eigenaar. Na de verkoop in augustus vorig jaar aan IHCP, is de hotelgroep de conversie naar een franchisehotel begonnen en zijn deze eind februari, begin maart dit jaar afgerond. Hilton heeft het hotel elf jaar gemanaged en nu is het de beurt aan IHCP. Aan het roer staat general manager Johannes Hoesdorff die eerder onder contract stond bij Hilton. Hoesdorff heeft de overstap gemaakt naar IHCP zodat hij het hotel blijft managen. 

Daad- en slagkracht

Hoesdorff (34) staat sinds januari 2023 aan het roer van Hilton Garden Inn Leiden en leidt een team van 40 medewerkers. Met zijn ervaring als voormalig Commercial Director bij drie Hilton Hotels in Oostenrijk, de juiste expertise met zich meebrengt. ‘Ik vind de werkconstructie bij IHCP interessant en indrukwekkend. We hebben meer daad- en slagkracht wat betreft het managen van dit hotel. Met de kennis van IHCP en mijn ervaring bij Hilton, weet ik dat we met Hilton Garden Inn Leiden een mooie toekomst tegemoet gaan’, aldus Hoesdorff.

Juiste ervaring

Annemarie van den Berg, Director of Sales, Marketing & Events bij IHCP: ‘Wij zijn verheugd dat Johannes de stap van Hilton naar IHCP heeft gemaakt. Met zijn jarenlange ervaring bij Hilton hotels is hij de perfecte persoon om Garden Inn Leiden te blijven managen. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.’

Gunstige ligging

Het hotel heeft 173 kamers, beschikt over ruime parkeergelegenheid en heeft een gunstige ligging ten opzichte van het centrum van Leiden en het strand van Katwijk. ‘Huur een (elektrische) fiets en verken het strand, het centrum van Leiden of fiets naar de Keukenhof’, vertelt Hoesdorff enthousiast. ‘Dat is een fantastische ervaring voor iedereen die van bloemen houdt!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!