Back Back Nieuws

IDTV verzorgt Talent naar de Top

06 juni 2008
IDTV Events & Concepts heeft de organisatie verzorgd voor het bijzondere en feestelijke evenement ‘Talent naar de Top’ dat vorige week woensdag (28 mei 2008) in de Passengers Terminal te Amsterdam heeft plaatsgevonden. In aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederland, ministers Plasterk en Ter Horst en staatsecretaris Heemskerk ondertekenden 46 organisaties het charter ‘Talent naar de Top’, waarmee zij zich committeren om binnen drie tot vijf jaar hun doelstellingen te realiseren om meer vrouwelijk talent aan boord te krijgen, te behouden en te benoemen. Vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Met de ondertekening van het Charter leggen de werkgevers zich vast op meetbare doelstellingen voor het aantal vrouwen in hun raden van bestuur en de managementlagen daaronder (t/m het derde echelon). Werkgevers committeren zich bij ondertekening vrijwillig aan deze doelstellingen. De achtergrond daarvan is dat de verandering bij de bedrijven van binnenuit moet komen. Werkgevers moeten de noodzaak van meer vrouwen aan de top zélf inzien en hiervoor eigen beleid maken.

Het Charter werd gepresenteerd aan een select gezelschap van topmannen én – vrouwen uit overheid en bedrijfsleven. In een talkshow setting, onder leiding van Marieke Bax (directeur stichting TopBrainstorm), besprak men de bevindingen van het afgelopen half jaar en de plannen voor de toekomst.

De podiumshow werd ondersteund met video-interviews, animaties en live registraties op twee grote schermen. Op humoristische wijze leidde Jan Jaap van de Wal het programma - zowel voor als na de pauze- in. Hoogtepunt van de middag was zonder twijfel het moment dat HKH Prinses Maxima het podium betrad om met alle ondertekenaars van het charter ‘Talent naar de Top’ op de foto te gaan.

IDTV Events & Concepts produceerde het evenement, alle uitingen op de videoschermen en de ‘Talent naar de Top’ publicatie met als bijzonder onderdeel een rolmodellen tentoonstelling van 50 Nederlandse Topvrouwen, gefotografeerd door Frans Jansen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!