ID&T verenigt 30 jaar ervaring in nieuwe immersive experience: AMAZEID&T verenigt 30 jaar ervaring in nieuwe immersive experience: AMAZE
Back Back Nieuws

ID&T verenigt 30 jaar ervaring in nieuwe immersive experience: AMAZE

06 september 2021

Na 30 jaar organisatie van dance-events, heeft ID&T eigen creatieven en showmakers uitgedaagd om deze nieuwe manier van uitgaan vorm te geven. AMAZE is te bezoeken vanaf donderdag 2 september aan de Elementenstraat in Amsterdam.

Journey from head to heart

In het grootste geheim heeft festivalorganisatie ID&T de afgelopen maanden samen met diverse creatieven en showmakers gewerkt aan een één uur durende interactieve audiovisuele trip. Vandaag opent AMAZE de deuren aan de Amsterdamse Elementenstraat. Bezoekers beleven een ‘journey from head to heart’, waarin zij worden meegenomen in zeven belevingswerelden van in totaal 3.000 vierkante meter, gevuld met state of the art audiovisuele techniek. In AMAZE komt 30 jaar van ervaring samen in een nieuwe, prikkelende manier van uitgaan.

Puurste emoties laten ervaren

De ervaringen die bezoekers beleven zijn afwisselend intens, interactief en ontspannend. Het labyrint is ontworpen om bezoekers emotioneel te raken. ‘Mensen in extase brengen en de puurste emoties laten ervaren zit in ons DNA. Ontsnappen aan de realiteit is al 30 jaar de essentie van wat wij bieden. Op onze feesten doen we dat in een hele dag, nacht of lang weekend. Samen met onze creatieven en showmakers uit de hele wereld hebben wij de afgelopen maanden hard gewerkt om te zorgen dat bezoekers deze trip bij AMAZE dubbel en dwars in ruim één uur beleven’, aldus Irfan van Ewijk, managing director van AMAZE.

The Only Way Out is In

Waar bezoekers van festivals en dance-events vaak een voorgeprogrammeerde eindshow voorgeschoteld krijgen, heeft de bezoeker van AMAZE zelf invloed op de show. Met de slogan: ‘The only way out is in’, hint de organisatie naar de mogelijkheid te ontsnappen aan de doordreunende gedachten in ons hoofd door de focus te verschuiven naar het innerlijke. Sensoren en camera’s registreren het gedrag van de bezoekers en spelen op de diverse zintuigen in met licht, geluid, video en andere special effects waarmee wordt gezorgd voor een oogstrelend effect en veel verrassingen.

Nieuwe vorm van beleven

Wouter Tavecchio, één van de founders van ID&T: ‘Immersive experiences zijn de volgende fase in de evolutie van entertainment. AMAZE is voor ons de lang gedroomde stap naar deze nieuwe manier van beleven. Kwalitatief weten bezoekers wat ze van ons mogen verwachten; top notch en grensverleggend. Het voelt heel bijzonder om dertig jaar show-ervaring en ontwikkeling in ruim één uur entertainment te stoppen, en ik ben ervan overtuigd dat het ons creatieve team gelukt is. Wij kunnen niet wachten om de reactie van de bezoekers te zien.’

Thuis van de dancepioniers

De Elementenstraat, waar AMAZE zich bevindt, is een industriële nachtclub in de Amsterdamse Westhavens, 10 minuten vanaf het centrum van Amsterdam. In de jaren negentig vonden er illegale housefeesten plaats en werd er al veel geëxperimenteerd. Tegenwoordig is het een creatieve broedplaats en de thuisbasis van onder andere de organisaties achter Mysteryland, Sensation, Thunderdome, Defqon.1, Decibel Outdoor, Amsterdam Open Air, Awakenings, Multigroove, Dominator en Vunzige Deuntjes. De Elementenstraat heeft een 24-uurs vergunning, wat betekent dat er, zodra de richtlijnen het toestaan, feesten binnen AMAZE georganiseerd zullen worden. The sky is the limit.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!